Olga Freemanová, bývalá manželka slavného fotografa Deana Freemana (58), byla zatčena v neděli ráno ve velmi brzkých hodinách. Na nejbližší policejní stanici se údajně šla přihlásit sama, policisté poté v jejím domě na předměstí západně od Londýna, ve městě Cumberland Park, Acton, nalezli jejího malého syna Dylana. Už mu nebylo pomoci. Lidé, co bydleli v jejich okolí, prý sice příslušným orgánům včas hlásili, že uprostřed noci slyšeli „dětský křik“, pravděpodobně se však nedalo určit, odkud přesně vycházel.

Dean Freeman byl ze smrti synka zcela zdrcený. „Nedokážu pochopit, že je pryč,“ řekl magazínu The Daily Mail jenom pár hodin poté, co Olga stanula u Magistrátního soudu v Uxbridge. Tam se měl celý případ projednávat. K soudu se však Dean osobně nedostavil – v současné době by se měl nacházet ve Španělsku. Pracovně. Ve svém oficiálním prohlášení však uvedl, že „Dylan byl krásné, zářící, zvídavé a umělecké dítě, které milovalo cestování, návštěvy uměleckých galerií a plavání“, on jako jeho milující tatínek prý zbožňoval každou chvíli, kdy spolu strávili.

VIDEO: Rodinná přítelkyně Krampolové Ivana Němečková na rozlučce s Haničkou (†59): Co se dělo uvnitř?

Video
Video se připravuje ...

Rodinná přítelkyně Krampolové Ivana Němečková na rozlučce s Haničkou (†59): Co se dělo uvnitř? Blesk TV

Chlapec byl odkázán na invalidní vozíček a měl řadu zdravotních postižení, nemohl prý ani mluvit. Podle všeho byl stižen autismem a dětskou mozkovou obrnou, které se jeho maminka v rámci charitativních organizací aktivně věnovala, a rovněž prý trpěl častými výbuchy vzteku. Od rozvodu rodičů bydlel s Olgou, která má ruské kořeny a narodila se v Moskvě, a o synka se prý skvěle starala, proto je její čin pro všechny zcela nepochopitelný. Její majetek se odhaduje na 544 tisíc liber, tedy 15,6 milionů českých korun.

Rakesh Shukla (25), její soused, jí s péčí o synka dříve vypomáhal. „Moje práce spočívala v tom, že jsem ho na pár hodin odvedl do parku, aby Olga mohla mít nějaký čas i sama na sebe. Udělal jsem to ale jen asi třikrát nebo čtyřikrát, ale bylo to pro mě příliš, takže jsem jí musel říct, že nemohu pokračovat. Považoval jsem tuhle práci za velmi stresující, takže si neumím představit, jaké to muselo být pro ni. Viděl jsem ji minulý týden… a vypadala opravdu vyčerpaně a unaveně.“

VIDEO: Pohřeb táty šesti dcer Mátlových, dirigenta Mátla: Tereza se Soukupem, a bez Janečka!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb táty šesti dcer Mátlových, dirigenta Mátla: Tereza se Soukupem, a bez Janečka! Aleš Brunclík

Dylanův otec Dean Freeman se proslavil coby fotograf těch nejzářivějších celebrit, spolupracoval například s hercem Bradleym Cooperem (45), fotbalistou Davidem Beckhamem (45), modelkou Emily Ratajkowskou (29) či se členkami dívčí skupiny Spice Girls, které odhalil na údajně velice upřímných portrétech. Talent pro fotografii měl v krvi: Jeho otec Robert, tedy Dylanův dědeček, nafotil celou řadu snímků, které se pak objevily na albech nejslavnější britské kapely The Beatles, například na deskách A Hard Day's Night a Rubber Soul.

Fotogalerie
5 fotografií