Janečka fakt, že se nemohl s Mátlem rozloučit, zasáhl. Expartnerka Tereza, máma jeho dcery Emilly, mu to ani neoznámila. „Luboše jsem měl velmi rád a vážil si ho, proto mě to mrzí. Nestál jsem Tereze ani za to, aby mi napsala SMS. Nevěděl jsem ani to, že Lubomír zemřel, natož kdy se koná pohřeb. Dozvěděl jsem se to až z novin. Pak mi zavolala jedna ze sester a dorazila mě tím, že nemám posílat ani věnec. Že kvůli tomu Tereza udělala skandál,“ reagoval Janeček, když se Blesk zajímal, proč chyběl.

Přitom se vedle někdejší partnerky dlouhá léta staral právě i o její rodinu. „Když byl Luboš nemocný, tak jsem se angažoval v nemocnicích, abych mu vyjednal péči, obvolával známé primáře. Teď jsem se dozvěděl, že Tereza v rodině přiznala zásluhy Soukupovi. Staral jsem se o Terezu a její rodinu dvanáct let, ale na pohřeb raději přivedla de facto cizího chlapa, který dělá tatínka mé dcery,“ krčí rameny Janeček.

VIDEO: Pohřeb Lubomíra Mátla

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb matl Aleš Brunclík

A jednalo se i o hmotnou pomoc. „Ještě v březnu, když byla panika, že kvůli nákaze zavřou obchody, dal jsem Tereze pro rodiče dvacet tisíc korun, aby jim mohla nakoupit. Nebo před lety, když ještě bydleli v Pařížské ulici, přišla, že jim nefunguje topení, tak jsem ho zaplatil. Stálo to osmdesát tisíc. Jindy po mně chtěli zase půjčit pět milionů,“ dodává Janeček s tím, že alespoň zdvořilostně mu parte poslat za to všechno mohli.

Z expartnerky i její rodiny pociťuje hořké zklamání. A pozastavuje se i nad tím, že Lubomír Mátl, známý dirigent a sbormistr, který bojoval s Alzheimerovou chorobou, dožíval v ústavu, přestože měl šest dcer. „Podivuji se, že šest dcer se nedovedlo o tátu postarat a daly ho do ústavu. Já bych to rodičům nikdy neudělal. Jediné slušné tam jsou Kateřina a Markéta,“ myslí si Janeček.

Fotogalerie
63 fotografií