Herec Jan Skopeček (†94) odešel do hereckého nebe dnes v noci v Nemocnici Na Bulovce. Poslední roky svého života neprožil zrovna nejradostněji.

Před lety mu zemřela vnučka Natálka, které bylo pouhých 37 let. Natálii našli tumor na mozku v roce 2009. Bohužel lékaři už jí nedokázali pomoct zemřela o rok později. „Bylo to velmi rychlé. Přišlo se na to pozdě, a tak nemoc postupovala ráz na ráz,“ vzpomínal na svou vnučku herec. Natálka žila se svou matkou, dcerou hereckých manželů Marií, ve Francii. Za prarodiči do Česka pravidelně každý rok jezdila na návštěvu, a tak se s ní stihli ještě naposledy rozloučit.

Dva dny po posledním návratu domů z Prahy zemřela. Je pochována v Lyonu, tam se za ní asi už těžko vypravíme,“ posteskl si po její smrti Skopeček. S manželkou Tichánkovou už se tam skutečně nikdy nepodívali.

Smrt Natálky byla pro všechny o to bolestivější, že po ní zůstaly dvě malé děti, pravnoučata Skopečka a Tichánkové, jež za nimi do Prahy také často jezdila.

Skopečkova manželka Věra Tichánková, která zemřela v roce 2014, trpěla těžkou formou cukrovky, často padala a prodělala zápal plic. Poslední měsíce prožila v domově důchodců. Jedno z jejích posledních přání bylo, aby si ji Skopeček na Vánoce vzal domů. Lékaři převoz vyhodnotili jako velmi rizikový. Tichánková se domů k manželovi bohužel už nikdy nevrátila.

VIDEO: Zemřel Jan Skopeček (†94): Ještě v devadesáti měl osm ženských!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jan Skopeček (†94): Ještě v devadesáti měl osm ženských! MIRKA DVOŘÁKOVÁ, LUKÁŠ ČERVENÝ, JAROSLAV BOUDA

VIDEO: Skopeček po smrti Tichánkové: Jak žil?!

Video
Video se připravuje ...

Skopeček dva měsíce po smrti Tichánkové: Nová žena?! Luboš Procházka, Petr Novovotný

Fotogalerie
40 fotografií