„Když sekal zatáčky, měl jsem srdce až v krku,“ přiznal Blesku Krampol. Pak mu ale otrnulo. Zjistil, že legendární závodník je prima chlap. „Já se nejdřív obával, jestli nebude mít jako velká hvězda odstup. Ale pak se mi potvrdilo, že když někdo něco opravdu umí, není většinou vůl. Okamžitě jsme si padli do oka,“ pochvaluje si herec.

A hned vymyslel fórek. „Máš ještě vůbec řidičák?“ zeptal se Fittipaldiho nevinně, než si sedl k němu na žhavé sedadlo spolujezdce v nadupaném Fordu Mustang GT se stádem skoro 450 koní pod rudou kapotou.

Hvězdu světového formátu přivezl do české metropole podnikatel a dlouholetý milovník motosportu, mecenáš, manažer a také někdejší závodník Antonín Charouz (66). Znají se už dlouho a jeho nabídku hrát ve filmu prý Brazilec uvítal s nadšením.

„Je to pro mě výzva zahrát si s opravdovými herci. Já jsem závodník, ale tahle myšlenka propojení světů filmu a motoristického sportu mě velice baví,“ prohlásil.

VIDEO: Krampolovy narozeniny: Co řekl o Hance a jak vzpomíná na minulost?

Video
Video se připravuje ...

Krampolovy narozeniny: Co řekl o Hance a jak vzpomíná na minulost? David Turek

Jméno dvojnásobného mistra světa se zčásti stalo po celém světě synonymem rychlosti a jezdeckého umu. A Češi toho využili i ve scénáři, konkrétně v úvodní scéně celého filmu. Jiří Krampol coby filmový Silvestr jde okolo domu, kde bydlí, když kolem něj prosviští velikou rychlostí auto. „Co blbneš, myslíš si, že jsi Fittipaldi?!“ křikne po řidiči Krampol. A ono jo!

Postava Silvestra je psaná Jiřímu Krampolovi přímo na tělo. „On ovdoví a založí urnatour. Je to o tom, jak si čtyři kamarádi plní poslední přání,“ prozradil herec. Ve filmu s ním měl původně hrát Karel Gott (†80) a potom Josef Laufer (80), nyní roli získal Ladislav Frej (78).

VIDEO z natáčení filmu a návštěvy Fittipaldiho v Česku!

Video
Video se připravuje ...

Fitipaldi Aleš Brunclík

Kdo je Emerson Fittipaldi?

  • Narozen 12. prosince 1946 v São Paulu.
  • Má polsko-ruské kořeny, jeho maminka Józefa Wojciechowská do Brazílie přišla z Petrohradu.

  • Ve formuli 1 se stal v roce 1972 s lotusem a pak i roku 1974 s mclarenem mistrem světa. Později provozoval ve formuli 1 i vlastní stáj.
  • Titul slavil i v zámořské formuli CART (1989), zvítězil i v legendárním závodě 500 mil v Indianapolis (1989 a 1993).
  • Do F1 dovedl i svého synovce Christiana (49) a nyní k témuž vychovává i synka z třetího manželství Emersona jr. (13).

  • V roce 1997 přežil leteckou havárii, když se zřítili i se synem Lucou (19) s privátním letadlem, naštěstí do bažinatého kraje.
  • Byl blízkým přítelem George Harrisona (†58), kytaristy Beatles, dokonce s ním v roce 2001 trávil čas, když umíral na rakovinu plic.

VIDEO: Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala?

Video
Video se připravuje ...

Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala? Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
38 fotografií