Na podzim loňského roku skončil Jiří Krampol v nemocnici s těžkou virózou. Vzhledem k vyššímu věku a s tím spojené celkové zdravotní kondici patří do ohrožené skupiny, pro kterou bohužel mívá nákaza koronavirem až fatální následky.

„Mám obavy, protože mám blbé průdušky. Kdybych to čapl, mohlo by to být komplikované. Proto mě štvou lidi, kteří jdou bez roušky nebo se schází v hospodách. Na jednu stranu se strašně hlídáme a pak někdo takhle riskuje. Sám mám hadrovou i jednorázové roušky,“ svěřil se herec Expres.cz s tím, že sice většinu času tráví doma, ale dvakrát za den se jde projít kolem vltavského nábřeží v centru Prahy, kde bydlí už léta v podnájmu, a tak se samozřejmě částečně vystavuje riziku nákazy covidem-19.

Poslední měsíce je navíc doma úplně sám, manželka Hanka Krampolová (58) v psychiatrické léčebně stále bojuje se svými démony, Jiří ji tak už tři měsíce ani jednou neviděl. Jak ale přiznal, stará se o něj kamarád, který mu často vaří, částečně tak nahrazuje nemocnou ženu.

Po finanční stránce si herec zatím až tak nestěžuje. „Já moc neutratím. Kupuju si jenom jídlo.“ Ale... „Blbá je ta činže, ta je vysoká. Dlouho bych to nevydržel. Našetřeno moc nemám,“ přiznal Jiří Krampol Expresu, že omezené příjmy by ho z dlouhodobého hlediska dostaly do existenčních problémů, kdy by se pravděpodobně musel vzdát svého bydlení v jedné z nejluxusnějších pražských lokalit.

VIDEO: Je to jako s feťákem! Krampol drsně promluvil o nemocné ženě Hance.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Je to jako s feťákem! Krampol drsně promluvil o nemocné ženě Hance. Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
46 fotografií