„Jediné, co mohu, když je venku tak krásně, je otevřít okno,“ řekla Nedělnímu Aha! Hanka, která nesmí opustit pokoj. Jelikož zdravotnický personál má strach, nedávají koronaviru ani nejmenší šanci. Již více než měsíc dovnitř nesmí žádné návštěvy, ale odteď musí být pacienti výhradně na pokojích a nesmí ani na chodbu. Jídlo jim dodávají až do pokoje.

O rozlehlém parku o rozloze 64 hektarů, který k Psychiatrické nemocnici Bohnice náleží, si mohou všichni včetně Krampolové jen nechat zdát. Až do odvolání je tam zákaz vstupu.

Ani Krampol  za manželkou nesmí a není to pro něj snadné. „Podporujeme se tu navzájem. Jiříček mi udělal radost, že mi k Velikonocům poslal balík dobrot. Taky si telefonujeme. Nic jiného se dělat nedá,“ posteskla si sklesle bývalá učitelka v mateřské škole, která byla v minulosti zcela závislá na cigaretách a kvůli tomu už ji nezajímalo nic jiného.

Teď však pokorně slibuje, že se změní. „Fakt už budu hodná, na cigarety nepomyslím, tohle je strašná lekce. Až se dostanu domů, budu si toho pořádně vážit,“ dodává Hana, která je v léčebně už čtvrtý měsíc, i když běžně jsou tam pacienti jen tři měsíce. Karanténa ji tak opravdu uvěznila. Nemůže ani do nemocnice na plánované vyšetření na gastroskopii, které je zatím odloženo na neurčito.

VIDEO: Zoufalý Jiří Krampol sám na Muži roku: Opouští těžce nemocnou Haničku!

Video
Video se připravuje ...

Zoufalý Jiří Krampol sám na Muži roku: Opouští těžce nemocnou Haničku! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
65 fotografií