„Budu ráda, když se mi ozve. Byl to fajn chlap a jsem přesvědčena, že kdyby nám vyšly děti, jsme spolu dodnes,“ reaguje na informaci Evelyna neboli pěvkyně Salsa Verde z legendárního filmu Tajemství hradu v Karpatech.

„Na to, že je Láďovi osmdesát, je to pořád fešný chlap,“ chválí exmanžela Evelyna. „Měli jsme s Láďou velmi bohatý a nenudný život. Moc ráda bych si s ním teď pokecala,“ přiznává pro Aha! Steimarová. Že by se osamocení exmanželé dali znovu do kupy?

Evelyna hrála s Ladislavem v divadle v Pardubicích, kde byly v té době v angažmá Frejova tehdejší žena Gabriela Wilhelmová (†60) i budoucí čtvrtá manželka Věra Galatíková (†69). S Evelynou se prý dali dohromady hned v den, kdy Freje rozvedli s Wilhelmovou a on si to od soudu namířil přímo do divadla. „Tak jsem se na něho tak podívala a řekla si: Seš už volnej, líbíš se mi, ty budeš můj! A byl...“ usmívá se Steimarová.

Manželství s Frejem ale nevydrželo moc dlouho, s ročním odstupem se jim totiž narodily dvě mrtvé děti! „Pokaždé v osmém měsíci těhotenství. Byly už vyvinuté a bylo to hodně zlé a bolestivé. Šli jsme okamžitě od sebe,“ vzpomíná na traumatizující okamžiky herečka, která se s Frejem dohodla na rozvodu.

„Chápal to. Já strašně moc toužila po dětech. Měli jsme špatný Rh faktor, problémy s krví, nebyli jsme kompatibilní. Ještě že se nám ty děti nenarodily živé, mohly by být úplně dementní!“ děsí se dodnes Steimarová, která tenkrát okamžitě odešla do Prahy. A tam, ještě než se stihla rozvést s Frejem, otěhotněla s textařem Zdeňkem Rytířem (†69).

A Frej? Ten se vrátil ke Galatíkové, se kterou už jednou pletky měl a ukončil je právě kvůli Steimarové. Když se pak s Evelynou potkali za nějaký čas v Praze, čekalo ho překvapení. „Já nevěřil svým očím, Evelyna byla těhotná!“ popisoval herec, jemuž se ovšem ohledně dětí také zadařilo, Věra Galatíková mu porodila dceru, dnes herečku Kristýnu (50), a syna Ladislava (48).

Protože ale tehdy nebylo stoprocentně jisté, jestli dcera, kterou čeká Evelyna, není jeho, Frej pro jistotu podstoupil zkoušku otcovství. Ta ukázala, že tatínkem herečky Venduly (49) Prager Rytířové je skutečně textař. Ale ani manželství s Rytířem nevydrželo dlouho. Evelyna, jejíž první láskou byl Karel Gott (†80), po Rytířovi ještě žila s Josefem Somrem (87), pak se jí a Bolkovi Polívkovi (72) narodila dcera Anička (42).

VIDEO: Ladislav Frej v době, kdy žil s partnerkou Gábinkou: Pes na stole a překopaná domácnost! 

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej už v bydlí s Gábinkou: Pes na stole a překopaná domácnost! 

Další hercovy lásky

Gabriela Wilhelmová (†60)

První manželka Dáša (80) emigrovala i s jejich synem Davidem (59) do Švýcarska a znemožnila mu stýkat se s potomkem po dlouhá léta. Sám ale dlouho nevydržel a útěchu našel v náruči kolegyně Gabriely Wilhelmové, kterou pojal za druhou manželku. Dvakrát herečka potratila a rozvod se stal jediným řešením krize. I po rozchodu zůstali ale velkými kamarády, a když Wilhelmová umírala na rakovinu v roce 2002, Frej jí byl obrovskou oporou.

Věra Galatíková (†79)

S hercem měla vytouženou dceru Kristýnu a syna Ladislava. Frej byl po jejím boku až do samého konce, kdy podlehla rakovině plic. Vztah to nebyl zrovna ukázkový, i když spolu prožili většinu svého života, herec nedokázal ovládnout roli lovce a rád si užíval i s jinými ženami. Galatíková ale Freje i přes jeho nevěry (třeba s kolegyní Martou Vančurovou), o nichž věděla, vzala nakonec jako svou životní lásku zpět.

Gabriela Mrkvicová (†56) 

Po smrti Galatíkové začal žít se servírkou, kterou jeho Věra znala z restaurace, kam s Ladislavem chodívali, a zasnoubil se s ní. Místo svatby mu ale Gábinu Mrkvicovou (†56) po 12 letech soužití vzala rakovina slinivky.

Fotogalerie
63 fotografií