Podle informací TV JOJ zemřel Daniel Heriban ve svém domě v Svätom Juri. Herec měl před smrtí zdravotní problémy, kvůli kterým k němu přivolali sanitku. Stěžovat si měl na bolesti zad. Den před smrtí měl být dokonce v nemocnici. 

„V ranních hodinách jsme k pacientovi vyslali posádku záchranné služby, která ho na místě resuscitovala. Resuscitace však byla neúspěšná, proto byl na místo následně vyslán lékař,“ uvedl pro TV JOJ mluvčí záchranářů Martin Balko. Heriban podlehl zástavě srdce. 

Herec po sobě zanechal manželku Kamilu, se kterou se oženil v roce 2016, a tři syny – Thea, Viktora a Martina.

Slavní pláčou pro kolegu

Zpráva o Heribanově úmrtí zasáhla slovenský showbyznys jako tragický blesk z čistého nebe. „Danko náš krásný, děkuji za tebe... Nemám slov, moji milí,“ oplakává například kolegu na sítích Jana Kirschner (44). „Hrozná zpráva... Vyjadřuji upřímnou soustrast rodině,“ smutní zase Katarína Knechtová (42).

Vedle celebrit na oblíbeného umělce zavzpomínala i prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová. „Mnozí si ho pamatujeme z divadla, jiní z televize, další díky hudbě, kterou tvořil. S Danem Heribanem odešel obrovský všestranný talent a humor, který do našich životů přinášel kus člověčiny. Herec, který si na nic nehrál. Odešel příliš brzy, a o to víc to bolí. Čest jeho památce,“ zveřejnila emotivní vyjádření. 

Bohatá kariéra

Dano Heriban se narodil 25. března 1980 v Trnavě. Po absolvování Divadelní fakulty VŠMU získal angažmá ve Slovenském komorném divadle Martin, od roku 2014 byl členem činohry Slovenského národního divadla. V posledních letech ho veřejnost mohla znát například jako Ďura Brmbalíka z komediálního seriálu Horná Dolná.

Vedle hraní byl i skladatelem filmové, divadelní a dětské hudby. Podílel se například na hudbě k projektům Příběh ulice, Závisláci, Ginsberg v Bratislavě, k filmu Cherry Boy a dalším. Mimo jiné je trojnásobným držitelem divadelní ceny Dosky. Za práci pro televizi mu byl udělen titul OTO.

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Abrhám (†82): Herec, který neprodal svůj talent lacino Videohub

Fotogalerie
39 fotografií