Patricii televizní diváci mohli znát z pěvecké soutěže Talentmania, kterou dokonce vyhrála. Od útlého mládí se jí dařilo, a měla dokonce možnost se sejít na jevišti i s Karlem Gottem (†80). 

Krásná umělkyně, která se narodila na Slovensku německým rodičům, před časem zakotvila v Ostravě. Profesně tu měla příležitosti v jak v opeře, tak i v muzikálech – zahrála si Julii v inscenaci Romeo a Julie – poselství lásky, Mariannu v muzikálu Harpagon je lakomec?, Mariu ve West Side Story či Johannu v muzikálovém thrilleru Sweeney Todd – ďábelský lazebník z Fleet Street.

Co se týče osobního života, Patrícia se letos v červnu vdala za herce Vlastimila Burdu (32), s nímž předtím dva roky randila. Byl jí oporou i během jejího boje s nemocí.

Patrícia si do jména přidala i jeho příjmení a stala se z ní Patrícia Burda Janečková. Všichni doufali, že rakovinu porazí a už ji bude čekat jen to hezké. Věřila tomu i ona sama. „Vše určitě dobře dopadne a já se budu moci brzy vrátit na jeviště,“ tvrdila dívka ještě v srpnu, poté, co podstoupila operaci. Před časem také podstoupila mastektomii, bohužel ani to nepomohlo.

 

Video
Video se připravuje ...

Lékařka o mýtech a chybách při opalování. Rakovinu kůže už mají i děti. Pavlína Horáková

Fotogalerie
39 fotografií