Dalo se čekat, že nějaké muzeum věnované zpěvákově památce vznikne. Že ale půjde přímo o Bertramku, to čekal jen málokdo. „Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že zpřístupníme náš dům v ulici Nad Bertramkou fanouškům. Uvidíte naši milovanou vilu autenticky tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974 až 2019, tedy více než polovinu života,“ napsala v prohlášení pro Blesk a sociální sítě Ivana s tím, že dům přejmenují na VILLA Gott.

„Vím, že by ho těšilo, že se náš rodinný dům otevře veřejnosti,“ věří, že dělá dobře. 


Kde budou bydlet?


Kam se s dcerami Charlottou (17) a Nelly (15) z milované Bertramky odstěhují, to se ještě neví. Bude to Česká republika nebo cizina? Anebo obé na střídačku? To je zatím ve hvězdách. Ať budou žít kdekoli, nejdůležitějším domem pro ně stejně zůstane Bertramka, kterou budou opatrovat jako oko v hlavě.

Vždyť Karel má na ni krásný pohled i z místa svého posledního odpočinku na Malvazinkách a má ji tak stále pod kontrolou. A určitě bude blahem bez sebe, až bude za rok mít na dohled i své fanoušky. A ti by určitě uvítali, kdyby se VILLA Gott stejně jako Elvisův Graceland stala národní kulturní památkou.


Co si odvezou? 


Teď holky řeší, co v domě, jehož interiér projede v následujícím roce drobnými úpravami, aby vznikl logický prohlídkový okruh, nechají a co si naopak vezmou s sebou. Zcela jistě v domě zůstanou Zlatí a Čeští slavíci nebo ceny TýTý, které Karel během života dostal. Určitě  v ní také bude dál viset většina Mistrových obrazů. „O detailech vás budu postupně informovat,“ dodala ve včerejším statusu Ivana Gottová.

Plán je otevřít dveře vily nad Smíchovem u příležitosti Karlových nedožitých 85. narozenin a 5. výročí jeho odchodu na věčnost.


Video
Video se připravuje ...

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si! Blesk TV

Fotogalerie
98 fotografií