Matuš, který je stejně jako Gott lyrický tenor, slavného zpěváka nikdy kopírovat nechtěl. Přesto má ale dnes některé jeho písně ve svém repertoáru. Svého času však byly snahy, aby Matuš coby Gottův hlasový »dvojník « vystupoval i v Německu! Za nápadem stál skladatel Karel Svoboda (†68), Gottův blízký spolupracovník!

 „Když jsem dělal s Karlem Svobodou, byl s Karlem Gottem zrovna poněkud rozhádaný. A bylo mu to líto. Myslím, že si mě vzal jako takovýho prostředníčka a že mnou trochu Karla škádlil,“ prozradil Matuš ve Studiu Blesku.

„Chtěl, abych německy nazpíval Lady Carneval a že to budeme dělat v Německu. Až potom mi došlo, že si takhle chtěl Gotta zase k sobě přitáhnout,“ přiznal zpěvák a dodal: „Gott za mnou vždycky přišel a byl trošičku naštvaný, že zpívám jeho věci. Musel jsem mu vysvětlovat, že jen plním úkoly producentů...“

„Byl jsem mezi mlýnskými kameny,“ vzpomínal Matuš na nelehkou situaci. Řešení se ale našlo. Gott pak Matušovi poradil, aby zpíval po svém. „Karel říkal, že mám krásný hlas a že máme mnoho společného. Že jsem pro kantilénu jako stvořený. Musím ale přestat pít a kouřit. Měl o mě takový zájem!“ říkal dojatě Bohuš.

„Dodnes se stydím, protože to moje řádění vydrželo dlouhých sedm let. Nakonec jsem ale na naléhání Gotta dal. Zachránil mi život,“ dodal Matuš.

Nádherný dárek

V předvečer Slavíkových nedožitých 84. narozenin byla v Českém rozhlase slavnostně představena audiokniha Karla Gotta Má cesta za štěstím, kterou namluvil sám zpěvák – prostřednictvím umělé inteligence!

„Šance slyšet Karlův hlas mi přišla jako nádherný dárek nejen pro jeho podporovatele, ale i pro nás, jeho rodinu,“ řekla na setkání vdova Ivana Gottová.

Video
Video se připravuje ...

Kápni božskou s Bohušem Matušem: Pravda o soužití s Barborou Škrlovou! Petr Macek

Fotogalerie
51 fotografií