Rodák z Vyškova totiž své první pražské angažmá našel v Divadle Apollo, které založili bratři Jiří (†30) a Ladislav (†75) Štaidlovi společně s Gottem po odchodu ze Semaforu. Jenže Karel byl zrovna pryč... 

„Já se s ním seznámil trochu opožděně, protože když jsem nastoupil, on byl zrovna půl roku v Las Vegas,“ vzpomínal Štědroň ve Studiu Blesku.

Když se vrátil, poznal jsem ho jako nesmírně zdvořilého a kolegiálního umělce. Jeho tatínek mi dokonce sehnal bydlení v Dejvicích, kousíček od dnešního divadla Semafor, kde dnes hraju,“ prozradil zpěvák a také herec, jehož si mnozí dodnes spojují s televizní černobílou Popelkou, v níž hrál prince. 

Konkurenční pnutí mezi nimi prý nikdy nebylo, ale ani se nestali nejlepšími kamarády. „Měl kolem sebe lidi, kteří ho trochu izolovali. Nebyli jsme proto nijak důvěrnými kamarády. Já se spíš přátelil s Karlem Hálou, Petrem Spáleným nebo Yvonne Přenosilovou,“ přiznává otevřeně Štědroň, jehož největšími hity jsou Belinda, Vlaky a Šaty máš bílé.

Štědroň zavzpomínal i na jedno z posledních setkání s Gottem. „Byl v něčem až dojemný. Přišel se na mě podívat do Semaforu, na Kytici. A do mé šatny není vůbec lehké se dostat, vedou do ní takové nepříjemné, točité schody. Ale vyšplhal se tam, aby mi sdělil, že prý mám takový svůj styl. Myslím, že mě takovým zvláštním způsobem pochválil,“ dodává.

Při příležitosti nedožitých 84. narozenin, které by měl Karel Gott v pátek 14. července, přináší Blesk každý den unikátní svědectví Slavíkových přátel a bývalých kolegů.

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: Vzpomínkový koncert na tátu? Nechci poslouchat jeho písně od různých interpretů Luboš Procházka, Elmer Carvalho

Fotogalerie
74 fotografií