Smutnou zprávu o smrti Angela Bruschiniho, uznávaného anglického kytaristy, přinesla jako první skupina Massive Attack, kde působil. Po vstupu do skupiny v 90. letech zazněly jeho kytarové rify například v hitu Angel. „Jsme zničení. Jaké štěstí, že jsme s ním všichni mohli sdílet jeho život. Byl to brilantní, excentrický talent. Jeho působení v kapele nelze vyčíslit,“ posteskli si jeho hudební parťáci na sociální síti a sdíleli i jeho fotografii s neodmyslitelnou kytarou v ruce.

Podle jeho manželky Jessicy Merrittové zemřel na „vzácně agresivní“ rakovinu plic - nemoc u něj měla velmi rychlý průběh. Bruschini totiž teprve v červenci letošního roku prozradil svou neveselou diagnózu. „Už dvakrát mi řekli specialisté v nemocnici ‚hodně štěstí‘. Myslím, že jsem v pr*eli!“ nepřicházel ani ve smutné chvíli o svůj pověstný smysl pro humor.

Ani tváří v tvář smrti nepropadal beznaději. „Měl jsem skvělý život, mnohokrát jsem viděl svět, potkal spoustu úžasných lidí, ale teď se dveře zavírají. Myslím, že o tom všem napíšu knihu,“ citoval jeho slova britský deník BBC. To však už muž, co také hrál pro řadu dalších kapel, včetně The Numbers nebo Rimshots, bohužel nestihl...

I jeho kolegové z The Blue Aeroplanesmu mu vzdali hold: „Jsme zdrceni, že oznamujeme úmrtí našeho bratra Angela Bruschiniho. Naše myšlenky jsou v této těžké době s jeho rodinou. Odpočívej v pokoji, Ange.“ Kromě vystupování s několika kapelami produkoval Bruschini v roce 1997  album alternativní rockové skupiny Strangelove. Hrál také na kytaru v úspěšné skladbě Blowing This Candle Out od Jane Taylorové, která vyšla v roce 2005.

Fotogalerie
21 fotografií