„To bych vylítla z kůže, kdybych se Vaškovi musela omluvit! Anebo by bylo něco jemu,“ bědovala Blesku ještě minulý týden Kubišová, kterou skolila chřipka. V bytě ještě netopilo topení a odnesla to těžkým nachlazením, při němž ji bolelo celé tělo. Naštěstí se včas vykurýrovala, a tak si mohla v neděli na prknech divadla Hybernia spolu s oslavencem Vaškem Neckářem zazpívat jejich hit Časy se mění. A oba se u toho notně dojali, Martě Kubišové dokonce ukáplo pár slziček. Vždyť jejich přátelství trvá od šedesátých let. 

Nebyla však jediná, kdo si s Neckářem zazpíval. Na jevišti s ním byl také písničkář Jarek Nohavica, zazpívali mu 4 Tenoři, Michal Malátný z kapely Chinaski, ale největší energii ze sebe vydal během křepčení se svými Golden Kids. 

Na nezapomenutelné trio, které bylo původně složené z Neckáře, Kubišové a Heleny Vondráčkové, si tentokrát zahrál Jan Cina, Sara Sandeva a Berenika Kohoutová. Na jevišti předvedli neskutečnou show plnou tance a čerstvý osmdesátník Neckář s nimi držel krok. Křepčil mezi nimi jako za mlada a skvěle se bavil. 

Během oslavy pochopitelně převzal i několik významných darů jako originální „bankovku“ v nadživotní velikosti s vlastním portrétem a číslem 80. Dostal také několikapatrový dort vyrobený z barevných přebalů svých desek a cédéček. Nechyběl ani obří dort s osmdesáti svíčkami, které se Neckář snažil usilovně sfouknout. 

Mezi gratulanty byl samozřejmě jeho bratr Jan, který s ním celý koncert připravil, jeho manželka a Václavův jediný syn Václav mladší. Z přátel dorazili čerství novomanželé Helena Rytířová a Pavel Sedláček, Michal Horáček s dcerou nebo producent Oldřich Lichtenberg. Neckář si oslavu užil se vším všudy a na takovou párty, kterou v divadle uspořádali, jen tak nezapomene. 

Video
Video se připravuje ...

Václav Neckář: Po operaci prostaty vystoupil na Česko-Slovenském plese. Markéta Reinischová

Fotogalerie
64 fotografií