„Nemoci si nevybírají, musíme doufat, že koncerty dopadnou dobře,“ věří zpěvákův mladší bratr a kapelník Jan Neckář (74). Marta se také nechala slyšet, že dva koncerty po sobě v jeden den jsou v osmdesáti letech jen pro kamikaze, ale Honza je na podobné výlevy interpretů po těch letech na pódiu již připravený. „Děláme a uděláme vše, co můžeme,“ ujistil.

Zasáhla je smrt

Horší bylo, když v půlce srpna opustil bratry Neckáře a skupinu Bacily kytarista Peter Mahrik (†72). Kapelník musel uprostřed příprav dvou koncertů v pražském Divadle Hybernia hledat nového člena party. „Poprvé s námi vystoupí Tomislav Zvardoň. Musel se rychle naučit celý repertoár,“ upozornil Honza.

Věří každopádně, že si smůlu a neštěstí již vybrali měrou vrchovatou. „Máme hostů přiměřeně a hlavně věříme, že už nikdo neumře,“ dodal Jan Neckář optimisticky.

Šíleně veselý princ na válečné stezce

Místo aby odpočíval a nabíral síly na nedělní dvojkoncert, jubilant v pondělí křtil a hlavně neúnavně podepisoval knihu o sobě s názvem Václav Neckář: Šíleně veselý princ. Každého zájemce se ptal, pro koho věnování bude! „Rád bych čtenáře a fanoušky upozornil, že u příležitosti mých kulatin vycházejí hned dvě publikace! Druhá se jmenuje Všechny moje války. Každá kniha je jiná,“ vysvětlil zpěvák.

Vrátila mu řeč

Na křtu přivítal Neckář i ženu, která mu před více než 20 lety po prodělané mrtvici vrátila skoro jako v pohádce řeč. „Je to nejhodnější člověk, jakého jsem kdy poznala. Skvělý klient, poslušný a vstřícný. Měl obrovskou vůli zase zpívat,“ zavzpomínala pro Blesk logopedka Marcela Michaličková. Vše se podle ní krásně sešlo. Neckář chtěl zpět svou milovanou práci a podporovala ho v tom celá rodina. „Bez toho by to nešlo,“ upozornila expertka na mluvu.

Video
Video se připravuje ...

Bratři Neckářovi: Jejich muzikál už má 450 repríz! A to ho Vašek nechtěl! Hana Höschlová

Fotogalerie
95 fotografií