„Vlečou se mi nemoci, a když jedna zmizí, objeví se zase jiná,“ postěžovala si Marta Kubišová na svůj zdravotní stav. „Ale naštěstí jsou to jen takové lehčí záležitosti, jenže ty dokážou člověku pořádně znepříjemnit život,“ vysvětlila Kubišová s tím, že o ni její fanoušci nemusí mít strach. „Na tváři se mi udělala růže a lékaři mi ji už delší dobu léčí nějakými prášky, jenže to bohužel nezabírá,“ popsala jednu ze svých útrap Marta.

Dokonce i ví, jak by se jí rychle mohla zbavit. „Pamatuji si, že to samé měla kdysi dávno moje maminka. Tenkrát na to dostala penicilin a ten jí zabral okamžitě a bylo po problému. Takže běhám po lékárnách a snažím se ho sehnat, tak snad se mi to brzy povede,“ říká Kubišová, která moc dobře nechápe, jak může dojít celostátně takovýto lék. „Jsou to starosti, v mém důchodu se fakt nenudím, neustále něco musím řešit,“ zkonstatovala zpěvačka.

Bude vařit s Jiřinou

„Ale aby nebylo jen to negativní, tak velkou radost mi udělala Jiřinka Bohdalová, která mi zavolala a dlouho jsme vzpomínaly a moc se nasmály. Je až neskutečné, jakou má energii a jak ve svém věku a pracuje a všechno zvládá. Má můj obrovský obdiv,“ vysekla poklonu pěvecká legenda té herecké. Dokonce Marta přijala pozvání do jejího pořadu a na podzim budou společně před kamerami vařit.

Co je růže?

Růže nebo také erysipel je nebezpečné kožní onemocnění, které může způsobit až otravu krve. Pokud je zahájena léčba a průběh nemoci je dobrý, pacient si po nemoci prakticky neodnáší žádné následky. Až u 20 % případů se však kožní onemocnění růže může vrátit a pacient musí léčbu absolvovat znovu. Nemoc postihuje častěji ženy než muže. Ohroženi jsou lidé se slabou imunitou, senioři a děti. Důležitá je včasná diagnostika nemoci a její následná léčba antibiotiky.

Marta Kubišová v listopadu oslavila 80. narozeniny.

Jiřina Bohdalová pozvala Martu do svého pořadu Hobby naší doby, kde vaří s celebritami. Ty se objevily v knize Když hvězdy vaří.

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová o festivalu Blesk Tlapky: I kdyby mě měli přinést... David Turek

Fotogalerie
36 fotografií