Stačil ještě oslavit mnoha koncerty padesátiny kapely, další už kytarista a dlouholetý kamarád bratří Neckářů bohužel neodehraje. „Třináctého srpna nás opustil...“ potvrdil Blesku smutně Jan Neckář (74).

S vypětím sil

Už delší dobu kapelník tušil, že je zle. Petera museli kvůli zdravotním potížím hospitalizovat na interně. „Nechal se propustit na revers a ještě s námi nedávno odehrál koncert. Viděl jsem ale, že mu není dobře...“ svěřil Honza.

Mahrik zvládl vystoupení s vypětím všech sil. Po návratu do nemocnice přišla Honzovi s Vaškem moc smutná esemeska: „Do Poděbrad už nepřijedu...“ Kytarista už tušil, že jeho dny jsou sečteny. Životní pouť skvělého muzikanta se uzavřela. Na narozeninovém galakoncertu Vaška Neckáře k osmdesátinám (23. října v Divadle Hybernia) zastoupí Petera kytarista Tomislav Zvardoň (50).

Samé ztráty

Před 10 lety oplakával Vašek Neckář odchod jednoho z nejbližších přátel, textaře Zdeňka Rytíře (†69). V roce 2015 zase zemřel Ota Petřina (†66), jeden z nejlepších českých kytaristů a skladatel a dlouholetý šéf kapely Bacily. Spolupracovali spolu desítky let.

Budou vzpomínat

Všem bude scházet. „Zavzpomínáme při každém koncertě a při poslechu mnoha nahrávek, na kterých se podílel s Bacily od osmdesátého roku. Vzpomeneme na Peťu samozřejmě i šestadvacátého srpna na Soundtrack festivalu v Poděbradech,“ řekl s pohnutím Jan Neckář.

Video
Video se připravuje ...

Václav Neckář: Po operaci prostaty vystoupil na Česko-Slovenském plese. Markéta Reinischová

Fotogalerie
30 fotografií