Plavovlasá herečka Jana Paulová sdílela na svém instagramu černobílý snímek prvorepublikové krásky v bílých šatech s poznámkou, že jde o její maminku, která by právě 8. srpna slavila své kulaté 100. narozeniny - samozřejmě za předpokladu, že by se takového jubilea dožila. „Každý den na ni pomyslím. Byla herečka, měla čtyři děti, neměla to vůbec lehké, a přesto to zvládala. Nekonečný obdiv a lásku ti posílám tam někam,“ napsala Paulová k fotografii dojemně.

Její maminkou byla operetní herečka, zpěvačka a tanečnice Eva Šenková (†81). Jana se však pyšní příjmením svého otce, herce a režiséra Františka Paula (1898 - 1976). Seznámili se v Olomouci, a když se vzali, stala se Šenková jeho v pořadí třetí manželkou. O pětadvacet let mladší talentovaná žena po jeho boku setrvala až do jeho skonu. Zesnul je věku 78 let.

Video
Video se připravuje ...

Jana Paulová: S manželem oslavila 46. výročí, ale přesně ví, kolik dní strávila v posteli s kolegou Zedníčkem videohub

Jako sólistka v Hudebním divadle v Karlíně působila maminka slavné herečky až do odchodu do důchodu... a na věčnost se pak odebrala počátkem prosince 2004. A není pochyb, že Šenkovou s dcerou pojí jak láska k hereckému řemeslu, tak i společné rysy. Fanoušci Paulové se totiž na sociální síti jednomyslně shodli, že si jsou nadmíru podobné. „I když vidím jen jednu fotku, tak máte její ženské kouzlo,“ objevilo se v jednom z hojně "lajkovaných" komentářů.

A vy se o tom můžete přesvědčit v naší galerii...
Fotogalerie
39 fotografií