Žije v paneláku, a když se začalo ochlazovat, informovala se, kdy začnou v jejím bytě topit. „A bylo mi řečeno, že se topí až tehdy, když teplota třikrát po sobě spadne pod třináct stupňů,“ posteskla si deníku Aha! Marta.

Doma v zimě vegetovala až do 16. října. „V ten den, to bylo pondělí, nám konečně začali topit... Bylo ale už pozdě,“ konstatovala zpěvačka, která do té doby onemocněla. Teď do sebe cpe prášky a taky zrušila všechny svoje aktivity. Musela se tudíž omluvit i ze křtu knihy Václava Neckáře, která vyšla k jeho 80. narozeninám a do níž mu kamarádka Marta samozřejmě přispěla. „Mrzí mě, že jsem tam nebyla! Ale já nevycházím ani se psem z domu,“ svěřila se Kubišová. A jak dodala, doufá, že Václav všechny oslavy zvládne i přesto, že si toho v posledních dnech hodně nakládá.

Po několika dnech kurýrování už je ale zpěvačce o něco líp, a tak doufá, že v sobotu se bude moci zúčastnit zábavní rozhlasové show Tobogan a v neděli se chystá vystoupit v Divadle Hybernia na dvojkoncertě k Neckářovu jubileu. Má na něm totiž s oslavencem zazpívat písničku Časy se mění. „To bych vylítla snad z kůže, kdybych se musela Vaškovi omluvit! Anebo kdyby bylo něco jemu,“ dodala Marta.

V ohrožení je i Hrad

Už vůbec si Kubišová neumí představit, že by nemohla 28. října na Hrad, kde má z rukou prezidenta Petra Pavla (61) obdržet Řád Tomáše Garrigua Masaryka. „Tak to bych se vážně naštvala, kdyby mně tenhle den překazilo to netopící topení. Na Hrad se těším, je to pro mne čest a moc se těším, že se konečně pozdravím s panem prezidentem Pavlem, který má narozeniny ve stejný den jako já,“ řekla Aha! Kubišová. Oba se narodili 1. listopadu.

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová: Myslela jsem, že budu mít klidný důchod, ale... David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
81 fotografií