Startovní čáru měli podobnou, všichni se díky Pelíškám zapsali do srdcí diváků. Jenže ne každému přicházely od filmařů další nabídky a pravda je, že ne všechny dětské hvězdy chtějí v branži zůstat i v dospělosti.

Jak to tedy bylo s Jindřiškou, Uzlinkou, Péťou a Michalem? Kristýna Badinková  Nováková (40) alias Jindřiška se jako jediná ze čtveřice hraním živí, a logicky tak zůstala žít v Praze. Můžeme ji vidět v Divadle Studio DVA, ale také v seriálech (např. Temný kraj) a filmech (Kuky se vrací, 3 sezóny v pekle a další). Pamatovat si ji můžeme i jako sestřičku Martinu z Ordinace v růžové zahradě 2, kde tvořila pár s Martinem Písaříkem (44). V reálném životě byla vdaná za režiséra Jaroslava Fuita (48), s nímž má dvě dcery. Po rozvodu ale našla lásku po boku choreografa Viktora Badinky, bratra známé herečky Míši Badinkové (44). Vzali se a mají spolu synka. Právě proto dnes dámy sdílí příjmení. 

Uzlinka neboli Silvie Koblížková už také vyrostla, ale branži zcela neopustila. Dnes Silvie Maryško (38), manželka herce Jiřího Maryška (43), v minulosti zazářila v seriálech Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. Nyní se živí jako vedoucí produkce v dabingu. Žije také v Praze.

Michael Beran (43), co si zahrál nešťastného Michala, také ještě nějakou dobu hrál (Ro(c)k podvraťáků, Snowboarďáci, Korunní princ), dnes se živí jako vedoucí produkce v České televizi. Za kolegy musel do Prahy dojet až z Brna, kde se usadil. 

Nejdelší cestu ale musel vážit přece jen někdo jiný, a to Péťa neboli Marek Morvai-Javorský (37). Ten totiž žije až v Bratislavě a dnes pracuje jako IT specialista a má s kamarády fotografické studio. 

Jak setkání probíhalo?

Bývalé dětské hvězdy se sešly před domem, který si ve filmu Pelíšky zahrál velkou roli. Jakmile se partička spatřila, okamžitě si všichni padli do náruče. Po focení před domem v pražských Košířích vyrazili ještě někteří na pivo. Společně strávili asi čtyři hodiny, smáli se, povídali si, zkrátka se zdálo, že čas se zastavil a oni rovnou navázali na doby dávno minulé, kdy se díky filmu seznámili.

Pokud vás zajímá víc podrobností z povídání s herci z Pelíšků, nenechte si ujít velký rozhovor ve vánočním čísle Blesk tv MAGAZÍNU, co vyjde již 24. listopadu! A dozvíte se například i to, jak režisér Jan Hřebejk (56) docílil toho, aby byla scéna s okurkami v posteli v podání Kristýny Badinkové Novákové a její filmové maminky Emílie Vášáryové (81) tak kultovní. A ještě mnohem více.

 

Video
Video se připravuje ...

10 chyb, kterých jste si nevšimli ve filmu Pelíšky Blesk

Fotogalerie
36 fotografií