Už poněkolikáté křtil Patrik Hartl svou knihu v pražském klubu na Vltavě u Janáčkova nábřeží a plovoucí bar se brzy zaplnil až po okraj převážně známými herci a herečkami. 

Největší podporou byla Patrikovi jeho rodinka, manželka Martina, s níž začal randit už ve svých 16 letech, a jejich dvě děti syn Hynek (17) a dcerka Ája (6). Do společnosti vyrazil také Hartlův otec, zarostlý šedovlasý pán. 

„Tak jsme včera pokřtili Gazely vodou z Vltavy! Přišla spousta mých hereckých kamarádů a kamarádek a já byl šťastnej, že jsem už dvacet let součástí divadelního kmene, ve kterém si nepřipadám sám. To je krásnej pocit! Moc děkuju, kamarádi!“ svěřil se Hartl se svými pocity z úterního křtu. 

Své děti přivedla i řada dalších osobností, jako třeba herečka Kristýna Badinková Nováková, známá jako Jindřiška z Pelíšků. Ta dovedla dceru Marianu, která se v průběhu večera krapet nudila. Dcerkou se pochlubil také herec Václav Jílek a dospívajícím synem Vincentem pro změnu Sabina Remundová. Svého syna Davida Krause tam měla po boku i herečka Jana Krausová

Naopak řada slavných vyrazila do společnosti v doprovodu svých partnerů. Nemohli chybět manželé Zlata Adamovská a Petr Štěpánek, Saša Rašilov s manželkou Ludmilou, Světlana Nálepková přivedla svého partnera, Jan Svěrák zase manželku Evu a početnou rodinku měl s sebou i bývalý vlivný politik Ivan Pilip. Toho sice doprovodila přítelkyně, ale na křestu se setkal i se svou exmanželkou a jejich dcerou. 

Pobavit se na křest, kde je vždycky veselo, přišly i herečky Zuzana Kajnarová, Daniela Kolářová, Pavla Beretová, Michaela Maurerová, Tereza Bebarová, herec Jiří Mádl, zpěvačka Tereza Černochová nebo Jakub Kohák. Ten měl k Hartlovi, svému spolužákovi z DAMU vtipnou poznámku. „Nejvíc oceňuji jeho vzestup, jak se z takového trouby na DAMU mohl stát spisovatel. To jsme tam tenkrát nikdo netipovali,“ řekl Blesk.cz s vtipem sobě vlastním. 

Video
Video se připravuje ...

Režisér Patrik Hartl o filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel: Proč nikdy nebude dvojka? Petr Macek

Fotogalerie
55 fotografií