„Hlášení z dovolené! Píšu pod pergolou novou knížku a právě jsem dopatlal stranu 150,“ potěšil Patrik fanoušky na svém Instagramu. „Chtěl jsem se slavnostně vyfotit, ale obávám se, že vypadám spíš žalostně než slavnostně. Nenechám si ale zkazit ten triumfální pocit, že už ten novej román držím pevně v čelistech,“ prozradil spisovatel s tím, že si na sobě stále více všímá vrásek a šedin. Kniha by měla vyjít v polovině října letošního roku. O čem ale bude, Patrik zatím neprozradil.

Hartl čerpá často inspiraci ze svého života, rád si ale příběhy také vymýšlí a upravuje podle svých představ. „Já sám jsem třeba nevěru nikdy nezažil. Jsem takový věrný pejsek a myslím, že ani manželka mi nikdy nebyla nevěrná,“ svěřil se Hartl. „Mám moc rád vymýšlení, to je ještě v příběhu všechno možné a pro mě opravdu napínavé,“ přiznal spisovatel. „Snažím se soustředit jen na práci a nevystupovat ze své tvořivé ulity. Po mně pořád někdo něco chce a já utíkám do samoty, abych mohl vymýšlet a soustředěně psát,“ řekl Patrik Aha!.

Šťastná třicítka

Patrik se svou manželkou oslavili koncem roku 2022 šťastné výročí. „Tak dneska je to přesně třicet let, co se máme s Martinkou rádi! Jí bylo patnáct a mně šestnáct. A od té doby jsem šťastnej,“ vyznal se tehdy své ženě stále zamilovaný Patrik.

Video
Video se připravuje ...

Režisér Patrik Hartl o filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel: Proč nikdy nebude dvojka? Petr Macek

Fotogalerie
19 fotografií