Matthew Perry celý život bojoval se závislostmi... a s váhou. Postupně přibíral a zase hubnul, oddával se drogám a alkoholu a navštěvoval odvykačky. Přesto se však zdálo, že v poslední době je na tom již mnohem lépe – o boji se svými démony napsal brutálně upřímnou autobiografii a snažil se dostat do kondice pomocí pickerballu, což je raketová hra, která se hraje na badmintonovém kurtu s tenisovou sítí. A právě tomuto sportu a zároveň i koníčku se věnoval poměrně pravidelně... a dokonce i chvíli před svým skonem.

Dnes už se ví, že jeho bezvládné tělo objevil jako první Perryho osobní asistent ve vířivce, kterou si herec známý nejenom ze seriálu Přátelé, ale i z komedií Můj soused zabiják, Jen blázni spěchají či Tři do tanga, v poslední době velice oblíbil. Pravděpodobně do ní šel relaxovat – mrtvý v ní byl nalezen jen pár hodin poté, co se dvě hodiny honil po kurtu při zápasu v pickerballu.

Vzhledem k tomu, že na místě nebyly nalezeny žádné nelegální látky a Perry měl být už delší dobu „čistý“, spekuluje se, že se mu v horké vodě udělalo mdlo... a on se utopil. Ne nadarmo výrobci vířivek varují, že by v nich nikdo neměl být sám a po dlouhou dobu, právě proto, že pak snadno dojde k takovým incidentům. Tím spíše, když je člověk unavený po sportovním výkonu... 

Video
Video se připravuje ...

Seriál Přátelé se vrátil po 17 letech na obrazovky... Videohub

V sobotu v 16:07 místního času Perryho asistent volal na tísňovou linku 911, příslušné orgány na místo dorazily už v 16:10. Herci se už ale nedalo nijak pomoci... Oficiální příčina jeho skonu však ještě nebyla oznámena. Policie věc uvádí jako „odloženou“. „V případech, kdy nelze před pitvou určit příčinu smrti, je vydáno odložené potvrzení, dokud nebudou dokončeny další studie,“ uvedl ve svém vyjádření koroner. Ačkoliv není podezření na násilnou smrt či cizí zavinění, incident prozatím vyšetřuje oddělení loupeží a vražd v Los Angeles Police Department.

Na veřejnosti se mimochodem Perry ukázal přesně týden před svou smrtí. Tehdy si užíval dne s jedním svým přítelem, společně si zašli do vyhledávané restaurace v západním Los Angeles. Konkrétně šlo o Apple Pan, podnik nabízející hamburgery, sendviče a především své pověstné koláče, ať už jablečné s vanilkovou zmrzlinou, či banánové. Zatímco Matthew odcházel z restaurace nalehko, v šedém tričku, v černých teplákách, teniskách bez tkaniček a se skleničkou něčeho, co z dálky vypadalo jako kola, jeho kamarád nesl pytlík pravděpodobně s tím, co se nesnědlo...

Fotogalerie
71 fotografií