Podle informací webu TMZ se v domě nenašly žádné nelegální drogy. Všechny ale překvapil arzenál léků, kterými herec disponoval. Úřady našly v domě antidepresiva, léky proti úzkosti a lék na CHOPN, což je lék, který pomáhá rozšiřovat svaly dýchacích cest, takže můžete lépe dýchat.

Jeho smrt sice policie vyšetřuje, podezření na cizí zavinění však nemá. Podle mluvčího losangeleských hasičů přijali volání krizové linky 911 v 16:07 bez toho, aby volající specifikoval, o koho jde. Perrymu, který se podle všeho utopil ve vířivce, však záchranáři nebyli po příjezdu schopni pomoci. Zatím není jasné, jak dlouho předtím, než se jeho tělo našlo, herec ve vířivce byl, ani proč v ní zkolaboval.

Jak poznamenává agentura Reuters, je to poněkud ironické, protože hercovým posledním příspěvkem na instagramu ze 23. října je jeho fotografie, jak sedí ve vířivce se sluchátky na uších. „Aha, takže teplá voda kroužící kolem tebe ti udělá dobře?,“ napsal k ní.

K jeho smrti se vyjádřila mimo jiné stanice Warner Bros, podle které byl dopad hercova komediálního génia cítit na celém světě. Jeho zástupci ani rodina se zatím nevyjádřili. 

Jsme neuvěřitelně zarmouceni předčasným odchodem Matthewa Perryho,“ uvedla v reakci společnost NBC Entertainment, která seriál Přátelé vysílala. „Svým dokonalým načasováním vtipů a břitkým humorem přinesl tolik radosti stovkám milionů lidí po celém světě. Jeho odkaz bude žít dál pro nespočet generací.“

Kromě Přátel si Perry zahrál v řadě dalších filmů, třeba komedii Můj soused zabiják s Bruce Willisem nebo romantické komedii Jen blázni spěchají se Salmou Hayekovou. V poslední době vyrazil dech mnoha fanouškům, když odtajnil nehezké detaily svých letitých závislostí na alkoholu a opiátech, za které podle svých slov utratil okolo 9 milionů dolarů (cca 210 mil. korun). Od svých 26 let žil střídavě ve střediscích pro léčbu závislostí a mimo ně, čtrnáctkrát byl na odvykacím programu, pětašedesátkrát absolvoval detoxikační program a více než 6000krát se zúčastnil sezení Anonymních alkoholiků.

Kvůli drogám a lékům si zhuntoval zdraví až do té míry, že mu šlo o život. V roce 2018 se málem předávkoval a z nemocnice ho poté poslali rovnou do léčebny. Naposledy si zahrál v roce 2017, relativně nedávno se však objevil ve vzpomínkovém televizním speciálu Přátel, ve kterém se setkal se svými kolegy.

Matthew Perry se narodil ve městě Williamstown v americkém Massachusetts, léta dospívání však strávil s matkou v kanadské Ottawě, kde chodil do školy se současným kanadským premiérem Justinem Trudeauem. „Nikdy nezapomenu na hry, které jsme hráli na školním dvoře. Díky za všechen smích,“ napsal Trudeau v reakci na kamarádovu smrt na sociální síť X.

V 15 letech se pak Perry přestěhoval do Los Angeles, kde se toužil stát hercem. 10 sezón, které pak strávil hraním v sitcomu Přátelé, z něj udělalo jednu z velkých hollywoodských hvězd, společně s Jennifer Anistonovou, Courteney Coxovou, Mattem LeBlancem, Lisou Kudrowovou a Davidem Schwimmerem. Jeho roztomilý neurotik Chandler byl fanoušky vnímán jako nejoblíbenější postava. Za svou roli získal i nominaci Emmy, další dvě za roli v seriálu Západní křídlo.

 

Video
Video se připravuje ...

Přátelé opět spolu! Nový trailer dává fanouškům naději, že se po 14 letech dočkají youtube.com/smasher

Fotogalerie
47 fotografií