Slevy v desítkách procent, pokoje s výhodnými přistýlkami, děti zdarma nebo akce pro seniory. Tak vypadají tradiční výhody v rámci předprodeje. Letos se ale k nim přidávají i výhody spojené s pandemií. Třeba pojištění proti covidu-19 nebo dříve neobvyklá možnost vrácení peněz, když si zájezd rozmyslíte.

Největší výběr

Spousta cestovatelů má svůj oblíbený hotel, do kterého jezdí pravidelně, ať už díky skvělým službám, příjemnému personálu nebo krásné pláži. A samozřejmě platí, že čím kvalitnější hotel, tím větší poptávka.

Nejpopulárnější jsou pak ty s velkými rodinnými pokoji, nebo ty, kde máte v rámci pobytu i vstup do místního akvaparku. Ubytovací kapacity hotelů ale nejsou nekonečné a může se stát, že v určitém termínu bude hotel již plně obsazený. Prázdniny mají zkrátka jen osm týdnů, a tak čím dřív objednáte, tím širší nabídku můžete využít.

Největší výhody

Řada slev, kupříkladu na děti, pro seniory a další, je přitom vázaná na konkrétní hotely a ty nejvýhodnější nabídky mizí mezi prvními. O výši slevy navíc rozhoduje i čas. „Ty největší slevy platí pouze do konce ledna,“ upozorňuje Ondřej Rušikvas z CK Blue Style.

Nízké zálohy

Koupit zájezd půl roku před tím, než máte stát s kufry na letišti, byla vždy sázka do loterie. Jenže pandemie tak zamíchala kartami, že dřívější nevýhody, jako byly vysoké stornopoplatky a zálohy, prakticky zmizely ze světa. „Pokud by z důvodu covidu-19 nebylo možné zájezd realizovat, vrátíme klientům peníze za zájezd zpět,“ říká Ondřej Rušikvas, provozní ředitel cestovní kanceláře Blue Style.

„Zákazníci nic neriskují, dáváme jim absolutní jistotu, protože zaplatí minimální zálohu a získají veškeré výhody first minute a v případě zrušení vracíme hotovost,“ potvrzuje Petr Kostka z CK Exim Tours.

Ochrana před viry

Pojišťovny nově nabízí nejrůznější připojištění proti covidu-19 a řada cestovek je zahrnuje do běžného pojištění i v rámci předprodejových výhod.

„Součástí služeb ke každému zájezdu je i základní pojištění, které poskytujeme zdarma. Toto pojištění nyní obsahuje i krytí výloh spojených s léčením, asistencí a repatriací v případě, že v destinaci onemocníte na covid-19,“ popisuje Ondřej Rušikvas z CK Blue Style.

„Ubytování je dostupné ve všech termínech a k tomu nyní zákazník získá i další řadu výhod, jako jsou například storno a změna zájezdu zdarma, připojištění na covid-19 zdarma nebo garanci nejnižší ceny,“ popisuje výhody Eva Němečková z Čedoku.

„Když se podíváme, jak v klidu a bez zásadních problémů proběhlo z pohledu cestování loňské léto a ti, kteří na dovolenou vyrazili, byli více než spokojeni, tak věřím, že i letos budou turisté ze své dovolené u moře nadšeni,“ shrnuje Petr Šatný z CK Alexandria.

 Tyhle výhody nabízí

CK Blue Style

● Děti zdarma a slevy pro dospělé

● Záloha 1500 Kč na celou rezervaci bez ohledu na počet cestujících

● Vrácení peněz v případě nakažení covidem-19

● Pojištění zdarma kryje i výskyt covidu-19 v destinaci

● Změna zájezdu zdarma

● Sleva pro stálé klienty až 1000 na objednávku

● Parkování u letiště za zvýhodněné ceny

Blue Style
Autor: archiv Blesku

CK Čedok

● Slevy do konce ledna

● Sleva až 20 tisíc pro dvě osoby

● Pobyt až pro tři děti do 16 let zdarma

● Připojištění na covid-19 zdarma

● Storno a změna zájezdu zdarma

Čedok
Autor: archiv Blesku

CK Alexandria

● Slevy do konce ledna

● Ve vybraných termínech dvě děti zcela zdarma

● Lehátka a slunečníky zdarma

● Dotované zájezdy Senior 55Plus

● Letecký zájezd s all inclusive až pro 3 dospělé osoby na přistýlce od 7990 Kč

Alexandria
Autor: archiv Blesku

CK Exim Tours

● Slevy do konce ledna

● Záloha 990 Kč/ osobu

● Možnost zdarma zrušit zájezd ještě 30 dnů před odletem

● Vrací pouze hotovost, bez ohledu na to, čím jste platili

● Připojištění proti covidu-19 v rámci základního pojištění

● Sleva až 42 % pro dospělé, 1. dítě zcela zdarma a 2. dítě pobyt zdarma

Exim tours
Autor: archiv Blesku

 

Dovolená hrůzy? „Reklamovat se dá skoro vše, ale s důkazy,“ říká právnička

Video
Video se připravuje ...

Dovolená hrůzy? „Reklamovat se dá skoro vše, ale s důkazy,“ říká právnička Blesk TV