Dobrodružné pouštní safari

Dubajské pouště jsou scenérií pro úžasné zážitky. Na cestě do pouště není radno vynechat řádění v dunách a milovníci adrenalinu se mohou dunami projet také v buggy. Lze si objednat výlety do pouště se školenými profesionály, které zajišťují firmy jako Arabian Adventures, a pokud toužíte po splynutím s přírodou, můžete se kochat volně žijícími zvířaty díky průvodcům ze společnosti Platinum Heritage. Při delším výletu lze v dunách i přenocovat – možnosti sahají od tradičního tábořiště v poušti až po luxusní pětihvězdičkový hotel.

Skuteční dobrodruhové si mohou pronajmout terénní vozy firmy Offroad Zone s pohonem všech čtyř kol nebo zvolit program You Drive s profesionálním průvodcem, který vás pouští provede zcela bezpečně.

Projížďky po pobřeží

Chcete-li nasát atmosféru pulsující Dubaje, není lepší způsob než jízda po břehu moře s větrem ve vlasech. Silnice Jumeirah Road vede k veřejným plážím s koupališti a školami surfování, navíc ji lemuje mnoho restaurací, kaváren a rekreačních i nákupních center. Chcete-li si tedy za jízdy dosyta užít slunce, představuje ideální trasu.

Vyrazte do La Mer na oběd, na nákup nebo se vykoupat v moři. La Mer je díky pohodové atmosféře, zajímavým graffiti a vodnímu parku ideální destinací pro den plný zábavy v písku. Další možností je Kite Beach, jedna z nejpopulárnějších dubajských pláží. Tento písečný pás mají v oblibě zejména aktivní návštěvníci: nachází se zde běžecká dráha a také školy kite-surfingu, lze si zde vypůjčit kajak nebo paddleboard a navíc se můžete kochat výhledem na vzdálenou věž Burdž Al Arab.

Určitě také nesmíte vynechat projížďku po Palm Jumeirah. Jsou zde k vidění úchvatné scenérie Arabského zálivu a nachází se zde nejznámější turistické destinace jako např. Atlantis, The Palm. Za zastávku rozhodně stojí také procházka čtvrtí JBR – životem pulsující plážový bulvár, který návštěvníkům nabízí možnost nákupů, občerstvení a her s výhledem na Dubajské kolo.

Adrenalinové vzrušení

Milovníci aut, kterým již bylo alespoň 14 let a kteří hledají adrenalinový zážitek, by si neměli nechat ujít možnost zajezdit si motokárami na okruhu EKart v centru Dubai Mall Zabeel. Rozmanité možnosti pro různé věkové kategorie nabízí také Dubajský autodrom: kromě motokár lze vyzkoušet i supersport či dokonce vozy formule 1. Návštěvníci si mohou zazávodit jako profesionálové a naplno si užít vzrušující jízdu. Lze si také rezervovat jízdu vozem ze závodního seriálu Clio Cup nebo Ferrari GT, případně si zlepšit řidičský styl v rámci soukromé hodiny se zkušeným instruktorem.

Horské výšiny

Pouhých 90 minut cesty od centra Dubaje, mezi svahy pohoří Hadžar, se ukrývá Hatta – poklad pro ty, kdo chtějí uniknout ruchu velkoměsta. Díky přírodním krásám jde o skvělou volbu pro kratičkou dovolenou a úžasné místo pro fotografy, dobrodruhy či prostě jen ty, kteří chtějí hledají klid.

Hory, vádí a farmy nabízejí širokou škálu možností trávení volného času – vyjížďky na kole, pěší výlety, adrenalinovou jízdu na lanové dráze či projížďku na kajaku v těsné blízkosti přírody na přehradě Hatta. Nároční hledači kulinárních zážitků by neměli vynechat ochutnávku lahodného medu z nedalekých úlů Včelí farmy Hatta. Pronajmete-li si super auto od společnosti Ninth Degree Experiences, můžete k přehradě Hatta přijet ve velkém stylu.

Projížďka městem

Cesta do Dubaje by nebyla úplná bez návštěvy bulváru v centru Dubaje, lemovaného elegantními restauracemi a butiky. Pronajměte si luxusní vůz a projeďte se jednou z nejexkluzivnějších čtvrtí Dubaje stylově s fantastickým výhledem na rekordní věž Burdž Chalífa a kulturní a architektonické skvosty jako např. Dubajská opera. Baví vás nakupování? Můžete si zamluvit individuální VIP nákup v centru Dubai Mall a dokonce si tašky s nakoupeným zbožím nechat v obchodech vyzvednout a dopravit do hotelu.

Fotogalerie
44 fotografií