Nákup letních zájezdů s předstihem byl v posledních letech na vzestupu. Proč? Široký výběr jak mezi jednotlivými destinacemi, tak v typech ubytování a nabízených službách. Velkou motivací pak byly a jsou i slevy.

Veliký zájem o first minute nepoznamenala ani současná koronavirová situace, i když většinou si zájezdy rezervují zákazníci cestovních kanceláří, kteří na své objednané a zaplacené zájezdy nemohli kvůli pandemii odjet či odletět loni.

„Naši klienti využívají především námi vydané unikátní poukazy TravelSafe+, v rámci kterých získali řadu výhod, jako například slevu 10 % na nákup dalšího zájezdu, delší využití nebo možnost opakovaných nákupů,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Co když ale – navzdory optimistickému očekávání spojenému s očkováním – nebude možné dovolenou uskutečnit? „V případě, že z důvodu covidu-19 nebude možné zájezd realizovat, vrátíme uhrazené prostředky za zájezd klientům zpět,“ říká Lenka Pátek.

Výhody pro všechny

First minute zájezdy přinášejí cenově výhodné nabídky nejen pro rodiny s dětmi, ale i pro dospělé cestující bez dětí. Ti mohou v nabídce najít atraktivní hotely určené pouze pro dospělé (tzv. adults only). Existují také hotelové resorty, které nabízejí oddělené nebo vyhrazené části pro dospělé, ale služby v areálu mají přizpůsobené i pro ty nejmenší.

Dovolená hrůzy? „Reklamovat se dá skoro vše, ale s důkazy,“ říká právnička.

Video
Video se připravuje ...

Dovolená hrůzy? „Reklamovat se dá skoro vše, ale s důkazy,“ říká právnička Blesk TV