Bylo něco málo po dvanácté hodině odpoledne, když se čerstvě dvacetiletá Lucie Kutrová probudila s kocovinou, rozmazaným make-upem a pár modřinami po těle. „Nemohla jsem se hýbat a vzpomenout si, jak jsem se dostala do postele. Tohle nebyla první divoká noc. Zírala jsem do zrcadla a byla jsem si jistá, že tahle noc ale byla poslední,“ začíná své vyprávění devětadvacetiletá slečna, která za posledních devět let prožila tolik, co kdekdo nedokáže za celý život.

Jak je to možné? To osudové odpoledne si Lucie slíbila, že přestane pít alkohol, vydělané peníze bude utrácet za smysluplnější věci, než jsou divoké párty, a napsala si na papír tři věci, které by si chtěla splnit: naučit se anglicky, zaběhnout půlmaraton a jet do Austrálie.

„Hned ten den jsem si jela koupit učebnice angličtiny a šla si večer zaběhat. Zadýchaná se skvělým pocitem jsem doběhla zpátky. Můj pocit mi říkal, že jsem dobrá. Určitě jsem zaběhla půlku půlmaratonu! Moje aplikace říkala něco jiného. 2 km. A málem mě to zabilo!“ vzpomíná.

Půlmaraton nakonec zaběhla, Austrálii si splnila čtyři roky poté, co si ji na bucket list zapsala. A současně se tam naučila i anglicky.

Na zatím nejdelší túru svého života – Pacifickou hřebenovku - vyrazila Lucie Kutrová naprosto nepřipravená 26. dubna 2018.
Autor: archiv Lucie Kutrové

Do Austrálie!

„Odjela jsem na půl roku s tím, že si tam najdu práci a budu studovat na sportovní škole. Měla jsem vytištěné životopisy, ty jsem roznášela po různých podnicích. Jako první práci jsem měla umývání nádobí, ale vzhledem k mé nešikovnosti to nebylo úplně pro mě,“ říká Lucie, které se ale jednoho dne na základě inzerátů na internetu ozval pán s nabídkou práce v restauraci.

„Byla to korejská restaurace, kde chtěli mít personál namíchaný z různých zemí. Byli tam Brazilci, Španělka, Polák, Japonka a tak dále. Přišla jsem na pohovor na servírku s velkým nadšením, měla jsem naučené fráze k pohovoru. Když na mě ale začal manažer mluvit, nerozuměla jsem mu ani slovo,“ směje se.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.