Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novoroční radovánky skončily znásilněním. Dívky (15) potkaly tři muže na známé pláži

Autor: tsv - 
2. ledna 2021
10:35

Tři patnáctileté dívky potkaly při oslavách Nového roku na pláži v australském přímořském městě Surfers Paradise tři muže, všechny ve věku 22 let. Dvě dívky byly dle svých výpovědí tu noc znásilněny. Muže policie po výslechu pustila, případ dle jejího uvážení vyžaduje intenzivnější vyšetřování.

Událost bezprostředně po napadení nahlásila jedna z dívek recepční hotelu, která přivolala policii. Podle informací, které policie od zaměstnankyně hotelu získala, dorazila slečna do budovy „polonahá a vyděšená“.

Muži byli podrobeni výslechům na policejní stanici, vyšetřovatelé se následně na základě jejich výpovědí rozhodli pro důslednější vyšetřování a muže dočasně pustili. Zastupující velitel policejního okrsku Geoff Sheldon sdělil serveru ABC News, že minimálně jeden z mužů bude pravděpodobně obviněn.

„Patnáctiletá dívka přišla za recepční polonahá v rozrušeném stavu, byla zavolána policie. Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že tři dívky, všechny ve věku 15 let, byly na pláži, když potkaly tyto podezřelé muže. Poté šly zpět do hotelového pokoje. Nyní to vypadá, že bude vyřčeno minimálně jedno sexuální obvinění,“ sdělil novinářům Sheldon. Vyšetřování je podle něj zatím pouze na začátku.