Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Lukašenko „dohodil“ své krásné milence (22) místo v parlamentu. Opozice z voleb zuří

Autor: Darina Jíchová - 
21. listopadu 2019
15:06

Loňská Miss Běloruska a televizní moderátorka Maria Vasilevičová (22) se stala nejmladší běloruskou poslankyní. Práci jí pravděpodobně „dohodil“ její milenec, prezident Alexandr Lukašenko (65). Nedělní parlamentní volby opozice označila za „zmanipulované“, Evropská unie a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) zase za nedemokratické. Ne nadarmo se podle odborníků Lukašenkovi přezdívá „poslední evropský diktátor“, dostat milenku do parlamentu mu nedělalo žádný problém, informoval list The Sun.

Vasilevičová a Lukašenko se spolu často ukazují na veřejnosti, tisk o nich mluví jako o „krásce a zvířeti“. Misska nemá žádné politické zkušenosti, a dokonce nepořádala žádnou předvolební kampaň, přesto se jí podařilo porazit zkušené politiky. Lukašenko se drží u moci od roku 1994 a tvrdě potlačuje jakoukoliv opozici.

Maria Vasilevičová, bývalá Miss Běloruska a milenka prezidenta Lukašenka, se stala nejmladší poslankyní. Maria Vasilevičová, bývalá Miss Běloruska a milenka prezidenta Lukašenka, se stala nejmladší poslankyní. | Instagram Marii Vasilevičové

Milenci se spolu rádi ukazují, chodí spolu na hokejové zápasy, výstavy, festivaly, v roce 2018 byli na Mistrovství světa ve fotbale v Moskvě. Před zraky celého národa si v přímém přenosu zatančili na novoročním plese a Lukašenko prý osobně dohlížel na přípravu Vasilevičové na soutěž Miss World 2018.

Kráska si cení „svobody slova“

Mladá kráska „úplně“ nezklamala a skončila na bronzové příčce. Lukašenko její úspěch ocenil státním vyznamenáním za „významný“ přínos národní kultuře a charitě.

Ve svém posledním instagramovém příspěvku se Lukašenkova přítelkyně vyjádřila ke svobodě slova. „Stojím za svobodou slova, nicméně buďte zodpovědní za to, co vypustíte z úst, zvláště když jste novináři,“ napsala. Nedočkala se úplně nepříznivějších reakcí. „To říká ta pravá. Uvidíme, jak budete mluvit v parlamentu,“ komentovali uživatelé instagramu.

První dáma Běloruska

Vasilevičová se asi první dámou Běloruska, aspoň tou oficiální, nestane. Titul patří Lukašenkově manželce Galině, kterou si vzal v roce 1975 a se kterou má dva syny Viktora a Dmitrije. V prezidentském paláci se ale Lukašenková nikdy neukázala, s manželem žijí odděleně. Lukašenko měl rovněž poměr se svou lékařkou Irinou Abelskajovou, která mu porodila milovaného třetího syna Nikolaje, z něhož si prezident vychovává svého nástupce.

Omasta ( 8. prosince 2021 13:29 )

Právě jsem to chtěl taky napsat. Lukašenko je schopný. 67 let a takovou mladou milenku. Přál bych to každému.

sorgedoktor ( 21. listopadu 2019 20:33 )

Ja si myslim, ze je to stramak..Vsici mu zavidite

hurybury ( 21. listopadu 2019 16:52 )

Je to koča :

Zobrazit celou diskusi