Dovolená v Chorvatsku je sázka na jistotu!

Istrie

Poloostrov vybíhající do Jaderského moře. Výborná destinace pro ty, kteří to chtějí mít blízko k moři nebo rádi objevují krásná města. Jedním takovým je například přístavní město Pula, ve kterém zanechali své stopy Římané, Vizigóti i Frankové. Velký počet památek je zde tedy na místě. Kdo si ale na památky moc nepotrpí, hlavu věšet rozhodně nemusí! Akvárium v Pule vás obeznámí s velkým množstvím mořských i sladkovodních živočichů. Pozor na žraloky!

Autor: NOVASOL

Kvarnerský záliv

Pro milovníky přírody je Kvarnerský záliv jako stvořený. Nachází se zde atraktivní ostrovy, ty nejdůležitější jsou bezesporu Krk, Rab, Pag, Cres a Lošinj. V Kvarnerském zálivu si na své přijdou úplně všichni: milovníci sportu, pláží i dobrého jídla. Nenavštívit tento ráj v Chorvatsku je určitě hřích, který se jen tak neodpouští! Ubytujte se v krásném prázdninovém domě a vychutnejte si zasloužený odpočinek.

Autor: NOVASOL

Dovolená v Itálii vám probudí chuťové pohárky

Toskánsko

Kdo v životě alespoň neslyšel o kraji proslulém svým uměním, historií a především produkcí chutných vín a špičkového olivového oleje? Toskánsko, které se nachází ve střední Itálii, je poseté krásnými paláci a nespočtem italského renesančního umění. Jednou z nejznámějších oblastí v Toskánsku je pak Chianti. Člověk si zde může užívat nejen vynikajícího vína, ale i krásné krajiny a nedalekých pláží. Itálie je zkrátka rozmanitá!

Autor: NOVASOL

Sicílie

Největší ostrov ve středozemním moři láká lidi z celého světa nejen díky Jónskému a Tyrhénskému moři. Nachází se zde i nejvyšší evropská činná sopka! Etna je přes 3000 m vysoká a rozhodně si zaslouží náš respekt. Kromě Etny zde najdeme i krásné pláže, prehistorické památky a přírodní krásy v mnoha podobách. Rezervujte si apartmán například na západním pobřeží ve městě Marsala. Mít pláž v docházkové vzdálenosti je prostě nej!

Autor: NOVASOL

O chorvatských památkách čtěte ZDE >>>