Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Manželé (71 a 73) strávili zlatou svatbu na JIPce. Sestřička jim udělala „párty“

Autor: Darina Jíchová - 
15. dubna 2020
10:25

Italští manželé Sandra (71) a Giancarlo (73) jsou svoji už 50 let, výročí svatby ale nemohli oslavit, jak plánovali. Oba se nakazili koronavirem způsobujícím nemoc covid-19 a byli hospitalizováni na jednotce intenzivní péče v nemocnici ve Fermu. Když jejich zdravotní sestřička zjistila, že manželé slaví zlatou svatbu, nemeškala a uspořádala jim oslavu, informoval list Daily Mail.

Sestra Roberta Ferrettiová společně se svými kolegy připravila pro manžele malou oslavu, Sandra a Giancarlo spolu na JIPce sdílí jeden pokoj, oba jsou připojeni na ventilátor. Fotky ze skromného večírku, který trval jen 10 minut, následně Ferrettiová sdílela na svém facebooku.

Manželé (71 a 73) s koronavirem oslavili zlatou svatbu na jipce. Oslavu zorganizovala sestra Roberta Ferrettiová. Manželé (71 a 73) s koronavirem oslavili zlatou svatbu na jipce. Oslavu zorganizovala sestra Roberta Ferrettiová. | Facebook Roberty Ferrettiové

I když se jednalo jen o krátkou oslavu, manželům bohatě stačila. Pár se držel za ruce a užíval si společnost. „Sandra hodně a často pláče, ne pro sebe, ale protože se bojí o manžela. Giancarlo mi zase vyprávěl, jak moc ji i po těch letech miluje. Pak jsem zjistila, že mají 50. výročí svatby, a věděla jsem, že to nějak oslavit musíme,“ sdělila místnímu tisku Ferrettiová.

Sestra: Láska byla všude kolem

„Sehnali jsme dort a dali jsme na něj 50 svíček, byly jen symbolické, kvůli kyslíku je nemůžeme zapálit. Pustili jsme jim Svatební pochod a jejich postele jsme přiblížili, aby se mohli držet za ruce,“ popsala sestra. Dodala, že i když jsou manželé kvůli koronaviru velmi zesláblí, celou dobu se drželi za ruce.

„Byla to nádherná chvíle, velmi krásná. Těch 10 minut nám nahradilo všechno, co jsme obětovali, abychom mohli být v práci. Giancarlo opakoval, jak ji miluje. Všichni jsme brečeli. Jejich lásku jste mohli cítit, byla všude kolem,“ uvedla Ferrettiová.

Zázračné uzdravení po oslavě

„Vždycky podporuju svoje spolupracovníky, aby se zajímali o pacienty a jejich osobnosti a jejich životy, může jim to pomoct při zotavování. A někdy, jako v tomto případě, se stane zázrak,“ komentovala vrchní sestra z JIPky Lusisanna Colaová. Oslava, která se konala 10. dubna, stařečkům skutečně pomohla, oba už nejsou na JIPce a čekají na propuštění do domácího doléčení.

Chování zdravotníků velmi ocenily děti manželů, Gianluca a Andrea, kterým Ferrettiová zaslala fotky z oslavy. „Tohle je fantastický dárek pro nás i pro rodiče, nemocničnímu personálu nesmírně děkujeme. Naši rodiče se v podstatě spolu narodili, vždycky byli spolu. Jsou takový starosvětský pár, takové už dnes neexistují,“ řekly děti tisku.

Koronavirus v Itálii

„Doufám, že lidé i přes jisté uvolnění restrikcí budou dál zůstávat doma,“ zakončila Ferrettiová. V Itálii se koronavirem nakazilo přes 162 tisíc lidí, nemoc si v zemi vyžádala 21 067 obětí, lékařům se podařilo vyléčit na 37 tisíc pacientů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa