Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kde v Česku jsou nakažení koronavirem a kde nákaza řádí ve světě? Podívejte se na mapu

Testování na covid v Moskvě (10.11.2021)
Testování na covid v Moskvě (10.11.2021)  (Autor: Reuters)
Autor: mah, swp, pj - 
11. listopadu 2021
09:20

Pandemie koronaviru vypukla na začátku roku 2020. Podívejte se, jak jsou jí aktuálně zasažené české regiony, jaká je aktuální obsazenost nemocnic, nebo jak se pandemie vyvíjí ve světě.

Nově nakažení v Česku

Mapa ukazuje počet nových případů na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm či čtrnáct dní v jednotlivých krajích a okresech v Česku.

 

Obsazenost nemocnic

Podívejte se, jaká je aktuální obsazenost nemocničních lůžek v jednotlivých krajích.

Situace ve světě: Jak si ČR stojí v porovnání s dalšími státy?

Podívejte se na přehled států, které jsou aktuálně nejvíce zasažené pandemií nemoci covid-19.

 

 

Země podle rizika nákazy koronavirem

Pandemie ovlivňuje i cestování. České ministerstvo zdravotnictví proto připravilo cestovatelský semafor. Navrátilcům ze zemí s nízkým či středním rizikem nákazy koronavirem stačí po návratu antigenní test. Lidé, kteří se vrací ze zemí, kde je riziko nákazy vysoké, či velmi vysoké musí po návratu na PCR test a do jeho výsledků všude nosit respirátor.

The Path to Zero: Semafor podle Harvardské univerzity

Metodika Harvardské univerzity rozdělujue regiony do čtyř kategorií podle průměru denních nových případů z posledního týdne. V návaznosti na to experti doporučují různá opatření. Jednotlivé stupně pak vypadají takto:

  • Zelená: denně méně než 1 nakažený/100 tisíc obyvatel - region je na cestě ke zvládnutí nákazy při pokračujícím testování a trasování
  • Žlutá: denně do 10 nakažených/100 tisíc obyvatel - je nutné najít další způsoby jak kontrolovat šíření nákazy
  • Oranžová: do 25 nakažených/100 tisíc obyvatel - v případě, že není zajištěna dostatečná kapacita pro testování a trasování, je doporučená karanténa
  • Červená: nad 25 nakažených/100 tiscí obyvatel - V regionu je podle univerzity nutná karanténa

Česko podle harvardské metodiky vypadá takto:

Podrobně se můžete na postup nákazy novým druhem koronaviru podívat i ZDE >>>

žanyn ( 22. listopadu 2021 08:47 )

A zase nám v USA vedou. Žeby Boží mlejny???

cid2000 ( 19. července 2021 07:55 )

Kdo chce ať se očkuje.Je děsný,že farmaceutické firmy nenesou žádnou zodpovědnost za případné úmrtí nebo komplikace a přitom vás stát začíná násilím nutit k očkování!!??Každý úředníček co má do pr.d.e.le díru vymýšlí restrikce proti 7 milionům nenaočkovaných občanů jak vás zavřít a izolovat !!Restrikce měli být hlavně proti těm co byli lyžovat v Itálii nebo Zanzibaru a přitáhli covida nebo přitáhnou teď z Chorvatska atd.. a proti těm co během lockdownu porušovali úmyslně pravidla a chodili na ilegální podzemní uhemované zapocené discotéky a chlastačky v kopkách(normální člověk popil soudek případně na zahradě pod přístřeškem u garáže nebo v přírodě u vody na pikniku na dece )!! Já žádné tyto profláklé destinace nevyh­ledá­dávám­,žije­me si s rodinou,dětma v klidu na chatě u bazénu u lesa, sportujeme, jezdíme na výlety mimo profláklé trapné destinace(které nehlásí rádio,Tv),na běžky chodíme mimo Bedřichov,kde je mraveniště free-cool-in namachrovaných masňáků co chtějí vyjetou skleněnou stopu bez námahy a dodružujeme základní hygienická pravidla a jsme bez covidu celou dobu a teď mě chtějí trestat a svádět na mě, že já šířím covid proboha,který ho neměl je x-krát testovaný,neriskuje v davech lidí,ovcí bez vlastního nápadu na život(kterým musí pořád někdo radit kam jít za zábavou o víkendu) atd.!!! Horší než komouši!!

krat5 ( 9. dubna 2020 16:32 )

peyotl - ty máš asi něco s hlavou

krat5 ( 9. dubna 2020 16:30 )

krat5 ( 9. dubna 2020 16:29 )

s těma fotkama vyprázděných obchodů jděte do zadele, jenom tím podněcujete paniku...proč nenapíšete datum a místo, kde jste tyto bláboly nafotili - jste fakt dementi...v obchodech je všeho dost, tak toho už konečně nechte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa