Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obchodní řetězce jsou mekou sběratelů!

Zajděte si do Penny pro samolepky!
Zajděte si do Penny pro samolepky!  (Autor: Penny Market)
23. listopadu 2012
00:00
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Sběratelské akce obchodních řetězců mají u zákazníků obrovský ohlas. Například Penny Market, který v říjnu odstartoval projekt Věnuj se sportu se známou zábavnou rodinkou Simpsonových, nestíhá pokrýt poptávku po sběratelských albech.

Nálepky se sportovními motivy Simpsonových i alba jsou lákadlem nejen pro menší děti. „Byli jsme velmi překvapeni, že je velký zájem ze strany teenagerů, ale i lidí okolo třiceti let věku,“ komentuje rychlý odprodej alb ředitel Penny Marketu Martin Gottfried, „v prodejnách jsou nyní poslední kusy.“

Sběratelská mánie Simpsonových vypukla 1. října, jen za první týden Penny rozdalo několik set tisíc nálepek a prodalo přes 40 tisíc alb. Akce je navíc k zákazníkům vstřícně nastavena, k získání balíčku pěti samolepek stačí nakoupit nad 200 korun. Balíček nálepek lze pořídit i samostatně za příznivých 19 korun.

„Samozřejmě nás těší, že jsme pravidla nastavili efektivně a že jsme navíc evidentně trefili ten správný směr. Simpsonovi jsou v Čechách asi nejoblíbenější americkou rodinou,“ doplňuje Gottfried. A jeho slova potvrzuje i Dominika z Dobříše, která má sběratelskou strategii pečlivě naplánovanou: „Chodím na střídačku do obou Penny, které v Dobříši máme. Osvědčilo se mi to, protože v prodejně na náměstí je větší pohyb zákazníků, takže šance na získání posledních nálepek tam byla menší. Občas zvládnu zajít do Penny i v Praze, kde pracuju,“ radí Dominika.

Akce Věnuj se sportu s nejžlutější rodinou by měla v Penny skončit 9. prosince. Tak pospěšte, ať album vyplníte celé!