Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kauza Vrbětice: Zeman zmínil ruského Pata a Mata. A ostrá kritika prezidenta po projevu

Aktualizováno -
25. dubna 2021
16:00
Autor: trm, for, ČTK, kal, simao - 
18. dubna 2021
07:55

Českem dál otřásá skandál. Do konce května má odjet 63 Rusů s rodinami. Podle Moskvy na ambasádách zůstane sedm diplomatů, 25 administrativně technických pracovníků a 19 zaměstnanců najatých na místě. Těch má česká ambasáda kolem 110 a bude je muset výrazně seškrtat, podle resortu jde o komplikaci. Ruský prezident Vladimir Putin nařídil vypracovat seznam „nepřátelských zemí“, jejichž diplomatická zastoupení v Rusku budou mít omezenou možnost zaměstnávat místní síly. Český prezident Miloš Zeman v neděli vystoupil s projevem a následně v rozhovoru v Partii na CNN Prima News. Schytal kritiku mj. za chování k moderátorce Terezii Tománkové.

Video  Zemanův projev z vozíku: Prolomil mlčení o Vrběticích, promluvil o ruských agentech i BIS 
Video se připravuje ...

Rusko a výbuchy ve Vrběticích
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
Zobrazit další dny
9:47
4. 5. 2021
!

Pekarová Adamová: Šokující informace a vlastizrádný Hamáček

Ve Sněmovně se před tradičním kolečkem tiskovek stran a hnutí před jednáním PSP, které je v plánu od 14:00, koná mimořádná tiskovka koalice SPOLU. Bez lídra Petra Fialy (ODS), který z důvodu lékařského zákroku a následné rekonvalescence tento týden ve Sněmovně chybí.

„Cesta ministra vnitra a toho času v té době ještě i zahraničních věcí Jana Hamáčka do Moskvy budila otazníky od samotného oznámení této cesty. My jsme už v ten samý okamžik po něm chtěli vysvětlení, jak je možné, že vůbec tu cestu plánuje a co má být hlavním cílem a předmětem toho jednání, které mělo proběhnou v Moskvě, a dnes se dozvídáme zcela zásadní a nové informace, které jsou naprosto závažné a které jsou doslova šokující. Pan Hamáček podle Seznam Zpráv měl v Moskvě v plánu zobchodovat dva lidské životy, miliardové škody, teroristický čin, který tady Rusko udělalo ve Vrběticích za neschválenou vakcínu a summit Putin - Biden. To jsou věci, které jsou vlastizrádného charakteru,“ uvedla Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

„Když jsem před asi zhruba dvěma týdny tady nazvala pana Hamáčka Biľakem nebo Indrou (autoři zvacího dopisu pro Sověty - pozn. red.), tak se na mě pak v zákulisí zlobil, že se tady v tomto případě jedná o příliš tvrdé přirovnání. Stojím si za tím, že to není zdaleka tvrdé přirovnání. Že je to holý fakt. Pan Hamáček se zachoval v tomto případě zcela vlastizrádně a proti zájmům ČR. Jak teď vypadáme před našimi spojenci v rámci EU a NATO, když se dozvídají, jaký byl pravý účel cesty pana Hamáčka, který se ještě sám dočasně instaloval na ministerstvo zahraničních věcí, do Moskvy? Kvůli tomu, aby svoji prestiž zvýšil v ČR, aby přivezl vakcíny, kterých byl v té době nedostatek, byť tedy neschválené. Jenom kvůli svému vlastnímu prospěchu hodlal jednat v Moskvě o tom, že se celá kauza tohoto teroristického činu ve Vrběticích ututlá. Jsou to velmi závažné informace, které by samy o sobě měly vést k tomu, že okamžitě podá rezignaci,“ dodala šéfka Topky.

Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09
9:39
4. 5. 2021
!

„Já se vás v Senátu ptal, co jste chtěl dělat v Moskvě. Odmítl jste to vysvětlit. Tak to prostě jiní dohledali za Vás. Už chápu, proč jste byl po mé otázce tak neskutečně nervózní a z jednání jste utekl...,“ reaguje na Hamáčka senátor Václav Láska (Nez-21).

9:36
4. 5. 2021
!

„Ministr vnitra chce vykšeftovat bezpečnost země a zahlazení teroristického útoku za nějaké pochybné vakcíny. To je jak příběh z nějaké rozvojové země řízené dobrodruhy, ne ze suverénní demokratické země uprostřed Evropy,“ čílí se šéf ODS Petr Fiala.

„Jan Hamáček by měl hned rezignovat, nemůže vést ministerstvo, které je zodpovědné za bezpečnost lidí. On naopak bezpečnost občanů přímo ohrožuje.  Toto je další důvod, proč koalice Spolu považuje za nutné vyslovit vládě nedůvěru,“ míní Fiala.

9:34
4. 5. 2021
!

„Pískej konec! Jestli toto je pravda, tak je čas, aby si pan Hamáček sbalit kufry a šel z vlády okamžitě pryč! U mě i u KDU-ČSL nenachází pro takové jednání pochopení a slušná slova. Jinak chápu, proč nevyzýval ostatní ministry k reciprocitě...,“ zareagoval na článek o Hamáčkovi europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) na twitteru.

9:23
4. 5. 2021
!

Prohlášení vicepremiéra Hamáčka

„Jednoznačně odmítám spekulace v článku Janka Kroupy „Svědectví: Hamáček chtěl v Moskvě vyměnit Vrbětice za milion Sputniků“ týkající se mé údajné snahy obchodovat informace z kauzy Vrbětice za dodávku vakcíny Sputnik V. Článek je postaven na spekulacích a lžích, které žádný z účastníků nepotvrdil a nemohl potvrdit, protože se tak nestalo.

Mohu potvrdit, že od 14. 4. proběhlo na MV několik schůzek za účasti ředitelů bezpečnostních složek, nejvyššího státního zástupce a velvyslance ČR v Moskvě. Jediným tématem schůzek byl dopad kauzy Vrbětice na bezpečnost státu a vztahy mezi Českou republikou a Ruskem, mimo jiné z toho důvodu, že média měla prokazatelně část informací o kauze Vrbětice a hrozil jejich únik. I z toho důvodu je konstrukce Janka Kroupy naprosto nelogická.

V žádném okamžiku nebyl předmětem jednání jakýkoliv výměnný obchod s Ruskou federací. Tyto ničím nepodložené spekulace poškozují zájmy České republiky a nahrávají zájmům cizí moci.“

Ministr vnitra Jan Hamáček
9:15
4. 5. 2021
!

Zeman bez odpovědi od Putina

Prezident Miloš Zeman se každopádně oficiální odpovědi a dopisu od ruského prezidenta Vladimira Putina nedočkal, upozornil iRozhlas.cz. „Odpovědi prezidenta Ruské federace a prezidenta Čínské lidové republiky zatím zaslány nebyly, ale záležitost, které se dopis prezidenta týkal, je podle našich informací, které ale nemáme písemně, řešena kompetentními orgány Ruské federace,“ uvedl šéf legislativního odboru na Hradě Pelikán. Stejně přitom dopadl Zeman i se svým dopisem čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, dodává iRozhlas.cz.

Česko-ruské vztahy přitom výrazně pošramotila právě kauza Vrbětice, u které však prezident Zeman zpochybňoval postoj české vlády ohledně toho, že je jen jedna vyšetřovací verze se zapojením ruských agentů. Zeman o působení ruských agentů na českém území pochyboval dlouhodobě, kritizoval přitom i práci BIS, která na nebezpečí z jejich strany upozorňovala.

Podle Seznam Zpráv se představitel BIS neúčastnil ani schůzky u Hamáčka na ministerstvu vnitra před plánovanou cestou do Moskvy. Naopak 20. dubna se za Zemanem na Hrad vydal policejní prezident Jan Švejdar.

S prezidentem v Lánech: Miloš Zeman (sedící) a hradní mluvčí Jiří Ovčáček (11. 4. 2021)
9:09
4. 5. 2021
!

Sehnat Sputnik se přitom snažil i prezident Miloš Zeman. Ačkoliv je očkovací látka nadále pro EU neschválená - Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) stále ještě její distribuci na evropském trhu neposvětila. Zeman tlačil na to, aby stačil v Česku souhlas SÚKLu (Státní ústav pro kontrolu léčiv).

„I já jsem se obrátil dopisy na izraelského, ruského a čínského prezidenta s žádostí o dodávky vakcín. Ve všech třech případech byla odpověď pozitivní,“ tvrdil Zeman během jmenování nového ministra Petra Arenbergergera (za ANO) na Hradě, kdy Arenberger definitivně vystřídal svého předchůdce Jana Blatného (z ANO), jenž užívání Sputniku při očkování v Česku podmiňoval právě souhlasem EMA.

Podle serveru iRozhlas.cz Hrad odmítl vydat dopis, který Zeman do Moskvy posílal. A to navzdory žádosti na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. „Jde o dopisy co do formy osobní a jejich obsah je smíšený; vedle žádosti o pomoc při získání příslušných vakcín (…) obsahují osobní sdělení určená pouze jejich adresátům, která vyplývají z toho, že se tito adresáti s prezidentem republiky osobně znají,“ vzkázal ředitel hradního legislativního odboru Václav Pelikán.

9:04
4. 5. 2021
!

Na spekulace Seznam Zpráv ohledně záměru Jana Hamáčka v případě cesty do Moskvy reagoval dnes i premiér Andrej Babiš (ANO). „Já jsem tu cestu nedoporučoval, bylo to velice nevhodné, aby v tomto období navštívil ruskou federaci. Ta cesta byla zrušena, takže... Jestli tam byla nějaká schůzka, nevím, já na té schůzce nebyl, nemám o tom informace. Ale vyšlo to dnes ráno, tak se na to určitě zeptám pana Hamáčka,“ uvedl Babiš v ranním vysílání CNN Prima News. 

Prmeiér Andrej Babiš (ANO) ve svém pravidelném pořadu Čau lidi (2.5.2021)
8:55
4. 5. 2021
!

Podle zdroje Blesk Zpráv z ministerstva obrany však byla Hamáčkova ruská mise již skutečně v pokročilém stádiu plánování - měl dokonce objednané letadlo do Moskvy. Letěl chtěl v pondělí 19. dubna.

8:41
4. 5. 2021
!

Hamáček chtěl vyměnit Vrbětice za vakcíny Sputniku?

Vicepremiér Jan Hamáček podle Seznam Zpráv svolal na ministerstvo vnitra 15. dubna schůzku, které se měli zúčastnit velvyslanec v Moskvě Vítězslav Pivoňka, ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace Marek Šimandl, ředitel Vojenského zpravodajství Jan Beroun a šéf policejního prezidia Jan Švejdar, později se pak připojil i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Schůzka se přitom odehrála v době, kdy již nejvyšší státní představitelé dle všeho věděli o kauze Vrbětice a podezření zapojení členů ruské rozvědky GRU do výbuchu, po kterém následovala diplomatická přestřelka a vyhoštění Rusů z Prahy, Čechů z Moskvy a dalším krokům.

Seznam Zprávy uvádí, že dle jejich zdrojů se Hamáček na tajné schůzce odhodlal k následujícímu kroku: „Nabídnout Rusku dohodu, která zněla: v Česku bude kauza potichu odložena, Rusové výměnou za to dodají milion dávek Sputniku V a ruský prezident Vladimír Putin se v Praze sejde s americkým protějškem Joe Bidenem.“

Vicepremiér však serveru takové vysvětlení odmítl. „To je úplný nesmysl, to nevím, kdo vám to řekl,“ tvrdí Hamáček.

8:30
4. 5. 2021
!

Dobrý den, po čase se opět hlásíme s online přenosem ke kauze Vrbětice. A s novým děním, které se jí bezprostředně týká.

Cesta vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) do Moskvy se neuskutečnila, byť Hamáček avizoval, že Česko nemůže stát v koutě a čekat, až si vakcíny Sputnik V předjednají v Rusku další země. Kolem Sputniku je  sice nyní ticho po pěšině - kolem Hamáčkovy cesty však nikoli. A to v souvislosti právě s kauzou Vrbětice. Seznam Zprávy dnes zveřejnily článek: „Svědectví: Hamáček chtěl v Moskvě vyměnit Vrbětice za milion Sputniků.“ Premiér Andrej Babiš (ANO) žádá vysvětlení, opozice chce záležitost řešit ve Sněmovně.

Zhruba před dvěma týdny přitom vypukla diplomatická roztržka mezi ČR a Ruskem. Česko v návaznosti na odhalení bezpečnostních složek, podle nichž jsou ze dvou explozí munice ve Vrběticích důvodně podezřelí agenti GRU, vyhostilo 18 pracovníků ruské ambasády. Rusko reagovalo vyhoštěním 20 zaměstnanců českého velvyslanectví v Moskvě. Později česká diplomacie informovala o nuceném odchodu dalších ruských diplomatů z Česka do konce května a Rusko oznámilo, že přechází v počtech pracovníků ambasád „na striktní paritu“.

Zemanova slova o Vrběticích mohl ovlivnit Klaus, míní Hamáček. A Babiš chce řešit Benešovou
16:00
25. 4. 2021
!

S koncem týdne končí i náš vrbětický online přenos. Děkujeme vám za pozornost u jeho sledování, další zprávy kolem napjatých česko-ruských vztahů přineseme na Blesk.cz v dílčích článcích.

15:45
25. 4. 2021
!

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharovová uvedla, že Česko musí objasnit, jaké zbraně byly uloženy v muničním skladu ve Vrběticích.

"Jak zjistila německá média (...) byly tam také protipěchotní miny," uvedla mluvčí ruské diplomacie. Dodala, že na základě Úmluvy o zákazu použití, skladování, výroby a převodu protipěchotních min a o jejich zničení nesmějí signatáři dohody uchovávat tyto zbraně na svém území.

Zároveň řekla, že Praha neměla žádné důvody pro to, aby z explozí ve Vrběticích v roce 2014 obvinila Rusko, uvedla tisková agentura TASS. "Vedení země (ČR) za posledních sedm let, kdy probíhalo vyšetřování, nemělo žádné předpoklady a žádné důkazy pro to, aby učinilo takové prohlášení," uvedla mluvčí ruské diplomacie ve státní televizi Rossija 1.

15:25
25. 4. 2021

"Jen technická. BIS není policie a nemá výkonné pravomoci. Představa, že může BIS civilní osobu posadit na detektor lži, je absurdní," uvedl na twitteru mluvčí BIS Ladislav Šticha.

15:05
25. 4. 2021
!

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) je podle svých slov šokovaný sděleními, která prezident Miloš Zeman sdělil dnes v projevu ke kauze Vrbětice. „Jsem přesvědčen, že prezident dnes sděloval údaje z živého případu, které, protože je sděloval, ohrožují bezpečnost ČR,“ napsal předseda Senátu.

Podle Vystrčila navíc prezident některé údaje citoval neúplně. „Některé informace vynechal. Došlo ke sdělení utajovaných informací, a to ještě neúplně. Nechápu, co to mělo za smysl. Jsem z toho opravdu konsternován, bylo to velmi nezodpovědné a nerozumím tomu, proč to pan prezident udělal,“ dodal Vystrčil.

14:00
25. 4. 2021

Právní zástupce ostravské společnosti Imex Group Radek Ondruš nesouhlasí s tvrzením prezidenta Miloše Zemana, že by majitel firmy odmítl v případu výbuchu munice ve Vrběticích vypovídat na detektoru lži. 

Prezident dnes uvedl, že policejní vyšetřování pracuje s hypotézou, že dvojici agentů mohl provést do areálu muničních skladů ve Vrběticích jeden z majitelů firmy Imex. A pracovník Imexu podle Zemana navíc odmítl vypovídat na detektoru lži, což může vyvolávat pochybnosti. S tím ale Ondruš zásadně nesouhlasí.

„Pokud to policie bude tvrdit, tak předložíme doklady, já osobně jsem psal, že souhlasíme s detektorem. Měli jsme pouze dvě podmínky, že nezávisle na té zkoumané osobě, ta dopředu nebude vědět otázky, ale ty otázky budou předloženy nezávislé kontrole, jestli neobsahují i dotazy k věcem, které nesouvisejí s vyšetřováním. To znamená, aby se detektorem nezjišťovaly nějaké citlivé politické nebo jiné otázky,“ uvedl Ondruš. Dodal, že dalším požadavkem je, aby u vyšetření na detektoru byla přítomná nezávislá osoba, která zkontroluje, že průběh je standardní.

Právní zástupce ale zároveň řekl, že pokud by vyšetření na detektoru lži prováděla BIS, je majitel ochoten ho podstoupit bez podmínek. „Cílem vyšetření je ověřit věrohodnost. Plně souhlasíme bez jakýchkoliv podmínek, aby to vyšetření provedla kterákoliv zpravodajská služba, v tomto případě BIS. U BIS máme plnou důvěru v to, že to bude objektivní. V případě NCOZ tu důvěru nemáme a důkazem toho je, že pan prezident sdělil informace z policejního spisu. Zatímco BIS tyto citlivé informace skrývá i před prezidentem, policie je sdělila a ústy pana prezidenta ohrozila přímo majitele společnosti, protože takhle vyslovil pochybnosti o jeho osobě,“ uvedl Ondruš.

Majitel podle něj rovněž odmítá hypotézu, že by mohl dvojici agentů provést do areálu osobně. „Prezident řekl, že to je jedna z hypotéz, se kterou pracují. Je to jedna z hypotéz, na to má policie právo. Těch hypotéz je tam celá řada, je na policii, aby to ověřila. Majitel tohle popírá,“ podotkl Ondruš.

13:30
25. 4. 2021

Pokud Rusko omezí dovoz piva z Česka, bude to pro tuzemské pivovary složitá komplikace. České pivovary do Ruska loni vyvezly půl milionu hektolitrů piv, což jsou zhruba dvě a půl procenta z jejich celkového výstavu. ČTK to dnes řekla výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová.

Moskva v reakci na vyhoštění velkého počtu svých diplomatů z Prahy zvažuje podle listu Kommersant možnosti ekonomických sankcí proti České republice. Ruské úřady mohou omezit dovoz českého zboží, například piva, píše ruský list s odvoláním na dva zdroje z vládních kruhů.

"Moc pivovarů tam nevyváží, protože ruský trh je složitý, ale samozřejmě i pro ně půjde o složitou komplikaci. V dnešní době, kdy se hledají jakékoli možnosti prodeje včetně těch exportních, je jakákoli ztráta nežádoucí," řekla Ferencová.

Jednička českého pivního trhu, Plzeňský Prazdroj, situaci sleduje, ale nyní ji nechce komentovat. "Rusko patří k významnějším zemím pro náš export z pohledu objemu," řekl dnes ČTK mluvčí Prazdroje Zdeněk Kovář. V roce 2019 prodal pivovar rekordních 11,7 milionu hektolitrů piva, z toho v zahraničí 4,5 milionu hektolitrů.

Do Ruska vyváží i Budějovický Budvar. "Situaci sledujeme, v tuto chvíli je ale zatím velmi předčasné dělat jakékoli závěry. Rusko nicméně patří mezi naše důležité exportní trhy, do Ruska vyváží Budvar zhruba deset procent ze všeho exportovaného piva," řekla ČTK již začátkem týdne PR manažerka Budvaru Markéta Ježková. Aktuální vyjádření ČTK zjišťuje. Budvar předloni vyvezl téměř 69 procent prodaného piva, přičemž v roce 2019 uvařil 1,67 milionu hektolitrů.

12:44
25. 4. 2021
!

V pořadu Otázky Václava Moravce promluvil právník Ondřej Havránek, syn jedné z obětí výbuchu ve Vrběticích. Havránek jasně odmítl slova prezidenta Zemana, že k explozi muničního skladu mohlo dojít v důsledku neodborné manipulace s výbušným materiálem. Podle něj časový sled událostí osudného dne i druhý výbuch ve Vrběticích měsíc a půl po první explozi takový závěr vylučuje.

Podle Havránka prezident Zeman ve svém nedělním projevu šířil dezinformace. „Mám za to, že to, co jsem zaslechl v rámci jeho projevu, jsou dezinformace, které se nezakládají na pravdě,“ uvedl pro Otázky Václava Moravce. Havránek také informoval, že uvažuje o sepsání otevřeného dopisu prezidentovi.

Právník Ondřej Havránek, syn jedné z obětí z Vrbětic, v OVM
12:12
25. 4. 2021
!

„Reakce vlády je určitou směsicí správných kroků a chyb,“ uvedl v Otázkách Václava Moravce expremiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Za chybu označil to, že se doposud nepodařilo zkoordinovat reakci členských zemí EU a NATO. Chyběla mu i reakce V4. Zeman dle něj spíš „nahrál ruské propagandě a ruské verzi“.

Expremiér Bohuslav Sobotka v Otázkách Václava Moravce (25.4.2021)
12:03
25. 4. 2021

Podle šéfa Senátu Miloše Vystrčila (ODS) sděloval prezident údaje z živého případu, čímž ohrozil vyšetřování i bezpečnost ČR. Některé informace naopak vynechal.

11:53
25. 4. 2021
!

Prezident Zeman letos zřejmě opět nepovýší ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS), plukovníka Michala Koudelku, do hodnosti brigádního generála. Zatím pro to nevidí důvod. Naznačil ale, že by Koudelku mohl povýšit příští rok po vyšetření výbuchů ve Vrběticích. Proti Koudelkovi i kontrarozvědce má výhrady dlouhodobě. Vláda má o návrhu na Koudelkovo povýšení znovu jednat v pondělí.

„Zatím k tomu nevidím důvod. Počkám si, jak skončí vyšetřování (výbuchů ve Vrběticích), které je de facto teprve na začátku. Nezapomeňte, že se setkáváme s informacemi, které jsou, řekněme, staré 14 dní. Právě proto se ptám, co se dělo šest let. Kdyby se ukázalo, že on odvedl dobrou práci, tak ho možná příští rok povýším. Zatím pro to nejsou důvody,“ uvedl Zeman. V projevu, který předcházel televizní debatě, Zeman uvedl, že ve vrbětické kauze plně důvěřuje Policii ČR a Nejvyššímu státnímu zastupitelství, které vyšetřování dozoruje. BIS neuvedl.

Zeman dosud nevyhověl pěti návrhům na Koudelkovo povýšení. Naposledy jej opomenul při jmenování loni v říjnu. Ve zdůvodnění podle médií mělo být, že Koudelka neplní své povinnosti, dlouhodobě zamlčuje a neposkytuje informace zákonným adresátům a zveřejňuje informace v rozporu se zákonem.

Prezident dnes zmínil, že před půl rokem požadoval po BIS seznam ruských agentů, když měl pochybnosti o tzv. špionománii, a jeho poradci připravili dotaz, který měl tyto pochybnosti potvrdit, nebo vyvrátit. Koudelka mu prý slíbil, že BIS informace poskytne, ale dosud se tak nestalo. „BIS porušila pravidla hry, která říkají, že pokud o něco požádá prezident republiky, tak že se mu má vyhovět a že se mu tyto informace mají poskytnout,“ dodal.

11:51
25. 4. 2021
!

Podle bývalého ministra financí a dnes už i bývalého poslance Miroslava Kalouska (TOP 09) se prezident Zeman připojil v hybridní válce na stranu nepřítele.

„Jsme ve velmi vážné hybridní válce. A v této válce se náš prezident připojil k nepříteli, aby mu pomáhal zpochybnit, rozmlžit, v ideálním případě vyvrátit vyšetřování a závěry našich služeb. Z mého pohledu je to velezrada,“ napsal Kalousek.

11:45
25. 4. 2021
!

„Před půl rokem jsem o ničem takovém nevěděl. Tečka,“ dodal Zeman ke kauze Vrbětice v rozhovoru v Partii.

11:40
25. 4. 2021
!

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) po projevu Miloše Zemana jen konstatoval shodu mezi ústatvními činiteli. Kritizovat ho prý nechce.

„K vystoupení pana prezidenta: Já mám Miloše Zemana také rád a nechci ho proto kritizovat. Potvrdil, že ho vláda informovala, potvrdil, že naše kroky podpořil. Jsem rád, že v zásadních krocích jednají ústavní činitelé ve shodě,“ reagoval Hamáček na twitteru.

11:37
25. 4. 2021
!

„Co ti dva Rusové, Pat a Mat, jo, kteří jsou podezřelí z otrávení Skripala, tady vůbec dělali,“ uvedl Zeman v Partii na FTV Prima.

„Důvěrné materiály se většinou nezveřejňují ani půvabným moderátorkám, zvláště když by je stejně nepochopila,“ rýpl si do moderátorky Terezie Kašparovské a k Čechům vyhoštěným z Moskvy podotkl: „Oni nic neudělali, není tedy věcný důvod to vypovídat. V tom je mezi námi naprostá shoda.“

Vrbětická krize

ONLINE: Vrbětická krize Oznámení české vlády Tajná jednotka 29155 Ruská reakce Šéf BIS Michal Koudelka Stopy ruských agentů v ČR Projev prezidenta Zemana

panda82 ( 26. dubna 2021 09:54 )

a budete se stydět ještě víc za nového

vilda69 ( 26. dubna 2021 06:16 )

7vox7:

radkapatka2014 ( 25. dubna 2021 20:53 )

radkapatka2014 ( 25. dubna 2021 20:52 )

No a ?

kecamaprotiviru ( 25. dubna 2021 20:03 )

Já chorobně mstivého ochlastu nevolil.

Zobrazit celou diskusi