Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Upálená Silvie, ubodaná Zdeňka, ubitá Lenka – 169 zavražděných žen za 20 let: Příběhy domácího násilí, ze kterých mrazí

  • Autor: VaB - 
    28. 11. 2020
    05:00

    169 ženských jmen, 169 případů vražd, 169 případů obětí domácího násilí. Vraždy za posledních dvacet let, mnohdy směšně krátké tresty odnětí svobody, desítky osiřelých dětí a smutné a nevymazatelné vzpomínky. Žárlivost některé muže dovede k domácímu násilí, které trvá roky, nikdo s tím nic nedělá. Způsoby vraždění jsou různé – ukopání, umlácení, ubodání, zastřelení, zapálení, udušení… Z některých jde ale mráz po zádech, čtení je proto pro silnější povahy.

  • 1.169 jmen - 169 vražd

    Domácí násilí je velký problém, často se složitě prokazuje, občas to skončí vykázáním ze sdílené domácnosti. Jenže po několika dnech se tyran může vrátit a ve svém konání může pokračovat. Pomocnou rukou je pro ženské oběti domácího násilí centrum ROSA.

    ROSA je nezisková organizace, která poskytuje komplexní pomoc ženám, obětem domácího násilí. Zahrnuje poradenství, krizovou intervenci, sociální terapeutické a právní poradenství. Dokážou zařídit utajené azylové bydlení, kde je nikdo nebude ohrožovat. Navíc jim to dodá pocit bezpečí.

    Ženám pomáhají 26 let mimo jiné i poradenským centrem pro 11 400 žen, azyl poskytli 396 ženám. Jak uvádějí na svých stránkách, 30 % žen bylo škrceno, 42 % bito či fackováno, 90 % je pak vydíráno a zastrašováno. Pouhých 25 % případů řeší policie.  

    169 jmen, 169 vražd

    Organizace se rozhodla, že dá dohromady jména, nebo jen případy, které skončily vraždou. Jde o případy aktuální, ale i o dvacet let staré. Statistika je ale více než smutná: 24 žen bylo zastřeleno, 18 bylo uškrceno, 34 ubodáno, více než 13 bylo ubito nebo ukopáno, 5 obětí bylo zapáleno, některé byly utopeny, ve spouště případů jde o různé série násilností. 

    Případy, které ROSA zveřejnila, sbírala z veřejně dostupných zdrojů - médií, která o případech informovala v minulosti.

    „Ta pomoc tady je. Můžete se obránit na naší SOS linku, pokud vám jde o život, tak na policii,“ řekla Blesku statutární zástupkyně centra ROSA Zdeňka Prokopová. Zdůraznila, že je důležité, aby to ženy nedržely v sobě, že se musejí někomu svěřit. Pokud jim jde opravdu o život, mají pro ně v Praze utajený azylový dům. 

    Pomoc je na dosah!

    V případě potřeby je možné využít telefonickou krizovou intervenci pomocí SOS linky 602 246 102 (Po-Pá: 9-18), případně nonstop linku 116 006 pro oběti násilí, provozovanou Bílým kruhem bezpečí.

  • 2.Adélu na Štědrý dne utopil ve vaně přítel

    Psal se rok 2009, když se v médiích na Kanárských ostrovech začalo psát o mrtvé Češce. Tou byla Adéla M. (†29). Na ostrově pracovala jako delegátka cestovní kanceláře. V cizině bydlela tři roky, měla i malé dítě.

    Jenže na Štědrý den došlo k tragédii! Její přítel, cizinec, Sergio Romero Betancor (†37) ji utopil ve vaně, sám se pak oběsil. Adéla mu přitom týden před vraždou zabránila v sebevraždě, kterou chtěl spáchat kvůli dluhům.

    V dopise na rozloučenou Sergio napsal, že je zbabělec. „Je velká škoda její tragické smrti. Byla to velmi příjemná a starostlivá paní. Vždycky měla velký zájem o to, aby se zde každý cítil dobře,“ napsal tehdy Blesku čtenář. 

    Zavražděná Adéla M. (+29) Zavražděná Adéla M. (+29) | Foto Blesk

  • 3.Matku čtyř dětí mlátil, pak ji zabil. Děti všemu přihlížely

    Případ domácího násilí skončil opět tragicky. Petr Gola svou ženu v roce 2012 v Pržně na Frýdeckomístecku brutálně zavraždil. Jak uvedla ČT24 na svém webu, bil jí hlavou o plovoucí podlahu, kopal ji do hlavy a trupu, nakonec na ni našlapoval. Zraněním v domě podlehla.

    Tehdy třiadvacetiletá matka čtyř dětí si roky procházela drsným terorem ze strany Petra. Poté, co svou ženu zavraždil, zastlal její tělo do postele v ložnici. Celou dobu tam vstupovaly a nahlížely děti… Poté tělo přemístil do kotelny a dal se na útěk. 

    Policie ho dopadla v Klatovech, tedy na druhé straně republiky. Později toho, čeho se dopustil, litoval. Svou ženu podle soudu Petr týral od roku 2009, před dětmi ji urážel, tloukl a kopal. I přesto, že ji mlátil, ho hájila. Jednou to skončilo i zlomenými žebry a natrženou ledvinou. Soudce to kvalifikoval jako lehké ublížení na zdraví, žena nedala souhlas s jeho stíháním. 

    Petr G. zabil svou manželku, matku čtyř dětí. Petr G. zabil svou manželku, matku čtyř dětí. | ČTK – Jaroslav Ožana

  • 4.Těhotnou svázal a hodiny dusil. Zemřela

    Chorobná žárlivost Pavla Radziszewského skončila vraždou, která se jen těžko popisuje. Žena (†36) byla ve 23. týdnu těhotenství. Její partner jí roku 2015 nejprve zacpával ústa rukou, poté použil igelitové sáčky a v poslední fázi svého hrůzného činu jí do pusy strčil igelitové smotky.

    Ženu poté nechal v místnosti samotnou. Když se Pavel vrátil, byla těhotná žena už mrtvá. Dal její tělo to objemného vaku, smrt oznámil až po několika dnech. Vražda ženy byla podle soudu spáchaná trýznivým způsobem.

    U soudu se navíc přiznal, že partnerku svázal, hájil se ale, že nešlo o plánovanou vraždu. V minulosti do domu měla pouštět jiné muže, ústa jí ucpal, protože se mu měla smát. Pavel užíval pervitin, podle svědků byl chorobně žárlivý. Od soudu odešel s výjimečným trestem 23 let vězení. 

    Pavel Radziszewski  zabil těhotnou přítelkyni. Pavel Radziszewski zabil těhotnou přítelkyni. | Foto Blesk - Jiří Nováček a Pavel Ryšlink

  • 5.Na venek mílius, doma bestie. Míšu (†40) uškrtil a zakopal

    Krutá vražda, na jehož konci byla mrtvá maminka čtyř dětí. Opět za vším stálo domácí násilí. Na první pohled sympatický a údajně hodný Tomáš (41) se ale mimo zraky neznámých lidí měnil v bestii. Michaelu (†40) doma mlátil několik let. Případ se stal v roce 2019 v Kyjově.

    Když nešťastná žena požádala o rozvod, měl Tomáš jasno. Svou ženu zabije. Podle policie matku dvou dětí uškrtil, tělo naložil do auta a dovezl na pozemek bývalé cihelny u Bohuslavic. Tam tělo zakopal.

    Doma přitom Míša zažívala peklo. „Policie tam častokrát zasahovala. Vždy to bylo poté, co Tomáš napadl Míšu. Naposledy ji zmlátil před týdnem. Měla zraněnou ruku. Byla kvůli tomu v pracovní neschopnosti,“ řekla tehdy Blesku kamarádka zavražděné. Policie Tomáše z domu nikdy nevykázala, i když o to Míša žádala.

    Tomáš si od soudu odnesl dvanáctiletý trest odnětí svobody za krutou vraždu. Manželku měl škrtit více než deset minut.

    Tomáš dostal za vraždu manželky 12 let. Tomáš dostal za vraždu manželky 12 let. | Facebook

  • 6.Manželku zalehl, zatíženou kompresorem ji hodil do rybníka

    Ota Z. v červenci roku 2019 v Havlíčkově Brodě zavraždil svou manželku. Ve společné posteli svou o tři roky mladší manželku Jitku zalehl a uškrtil, její nahé tělo poté naložil do auta. S tím poté dojel k rybníku Malé Peklo v obci Habry, tam ji popruhem svázal a zatíženou kompresorem hodil do vody.

    Oblečení a malého pejska, kterého také zabil, vhodil do popelnice kilometr od domu. Na policii poté nahlásil, že se jeho manželka ztratila. S manželkou měl podle svých slov dlouhodobé spory. Asi před osmi lety se kvůli vyhasínajícímu manželskému vztahu sblížil s jinou ženou, asi po dvou letech ale tento vztah ukončil. 

    K vraždě mělo dojít poté, co Jitka Otovi opět vmetla do obličeje minulost. On ji chtěl umlčet. „S manželkou jsme měli poměrně šťastné manželství, ale když děti odrostly, začal jsem si uvědomovat, že náš společný život už nebude takový, neměli jsme příliš společného,“ měl říct před soudem. Pardubický soud ho poslal na 12 let do vězení, rozsudek není pravomocný.

    Zavražděná Jitka Zavražděná Jitka | Policie ČR

  • 7.Ze žárlivosti ubodal přítelkyni Vendulu. Zůstal po ní syn

    Česká Lípa, konec roku 2019. Teprve pětadvacetiletý David F. měl přijet do bytu své přítelkyně Venduly P. (†28), popadl nůž a ubodal ji. Z místa činu utekl, sám pak zavolal policii a vše oznámil. Pokusil se o sebevraždu, to mu bylo ale rozmluveno.

    A motiv brutální vraždy mladé Venduly, matky pětiletého synka? Žárlivost, neshody a rozchod… „Motivem činu byly osobní neshody mezi ním a jeho bývalou partnerkou,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

    Umírající žena Davida marně prosila, aby jí přivolal lékařskou pomoc, a připomínala mu, že je matkou malého dítěte. Podle soudního znalce umírala nejméně deset minut.

    David měl Vendulu nožem napadnout ještě před samotnou vraždou. „Zavraždil ji její přítel, kterého podle všeho nedávno nahlásila policii také za napadení nožem. Domácí násilí je strašné, hrozně mě štve, že musela zemřít. Znala jsem ji a byla to úžasná dívka a matka,“ popsala tehdy známá zavražděné.

    Od soudu vyfasoval David patnáctiletý trest, o trýznivou vraždu prý nešlo. Nezletilému synkovi má zaplatit jako odškodné jeden milion korun.

    Vrah David F. se zavražděnou Vendulou Vrah David F. se zavražděnou Vendulou | Facebook

  • 8.Budoucí maminku (†27) v Oslu zabil její přítel. Bil ji a terorizoval. Češka se bála o život

    Bití, ponižování a teror skončil roku 2018 naprosto zbytečnou smrtí mladé maminky Veroniky v Oslu. Do Norska odjela za prací, seznámila se tam s mužem (51), taky občanem České republiky. Vztah s ním původně nechtěla, nakonec mu podlehla. Vztah jako z pohádky se ale začal proměňovat v teror.

    Došlo to tak daleko, že ho neviděla jinak než jako agresivního manipulátora. Fyzicky i psychicky ji týral. Zavolala na něj dokonce policii. Vypovídat proti němu však tehdy nedokázala. A tak se kolotoč tyranie a přesvědčování, že se změní, rozjel nanovo. Situace nabrala jiný směr, když Češka otěhotněla. Jediné východisko viděla v tom, že se vrátí do své domoviny.

    Rodina Veroniky ho měla ráda, tím to ale skončilo. Spravedlnost ho nakonec dohnala – dostal 3,5 roku za ustavičné fyzické a psychické terorizování. Když byl předčasně propuštěn, žena dostala znovu strach. Měla přítele, byla šťastná. Když jí ale agresor zavolal, musela kolem domu nechat dát kamery.  

    Bohužel došlo k fatálnímu setkání. Po hádce na ni podle obvinění vytáhl nůž a několikrát ji bodl. Češka byla převezena do nemocnice. Tam však svým vážným zraněním podlehla. Muž byl zatčen, obviněn z vraždy a umístěn do vazby.

    Zavražděná mladá Veronika Zavražděná mladá Veronika | Facebook

  • 9.Albánec chorobě žárlil. Před zraky syna ji v autě v Rokycanech zastřelil

    Případ, který se odehrál v Rokycanech minulého roku zasáhl celé Česko. Albánec Albert A. (45) nemilosrdně a chladnokrevně zastřelil svou partnerku Květoslavu (†37), matku pětiletého syna.

    Albert ve svém autě přijel k ženě k jedné z rokycanských továren. Vystoupil, otevřel dveře jejího auta, došlo k hádce. Pak Albánec vzal svou nelegálně drženou zbraň a jednou střelou přítelkyni zastřelil. Pak ujel. Žena v nemocnici po 11 dnech zemřela.

    Policie muže dopadla, ten ještě před tím stihl dojet za otcem ženy Andrejem. „Křičel, že je moje dcera střelená do hlavy a abych tam s ním jel. Nejdříve jsem si myslel, že ji někdo střelil, ale pak mi došlo, že to udělal on,“ popsal Blesk.cz Andrej D.

    „Často jsme se hádali. Byla mi nevěrná. Ale nikdy jsem ji nemlátil,“ vypovídal Albert A. Zbraň, kterou měl ženu zastřelit, si prý pořídil na obranu. Měl prý konflikty s milencem své družky, který ho i fyzicky napadl. Muž chorobně žárlil, ženě i vyhrožoval.

    U soudu dostal trest šestnácti let vězení, rodině a pojišťovně musí zaplatit odškodné ve výši 5,5 milionu korun.

    Kosovský Albánec Albert A Kosovský Albánec Albert A | Foto - Blesk: Zbyněk Schnapka

  • 10.Novinář Miloslav týral manželku Helenu. V restauraci ji zastřelil

    Další případ, který vhání slzy do očí. Rychnovem nad Kněžnou se před rokem rozezněl zvuk sirén, došlo tam totiž v jedné z restaurací ke střelbě. Za tou stál bývalý novinář Miloslav D. (49). Se svou manželkou Helenou chtěl u jednoho stolu vyřešit rodinné problémy.

    Manželství totiž procházelo nesnesitelnou krizí – Miloslav svoji manželku údajně dlouhodobě psychicky i fyzicky týral. Když mu Helena v baru oznámila, že podala žádost o rozvod a nehodlá ji stáhnout, vytáhl pistoli a prostřelil jí hlavu. Tři děti, Dominik (23), Nikol (19) a Patrik (13) přišly o milovanou maminku.

    Video  Zavraždil manželku: Dostal 14 let.  - Jitka Pecharová
    Video se připravuje ...

    Miloslav na místě vyčkal na policii, ženě se už nepodařilo pomoci. Rodina o něm mluvila jako o psychopatovi, sobci a manipulátorovi. „Nejenže nám sprostě nadával a byl na nás hrubý, zašlo to ale až tak daleko, že mamince sypal prášky (neznámo jaké) do vína, v noci ve spánku ji napadl a sebral jí mobilní telefon a platební kartu,“ popsala na sociální síti jeho dospělá dcera.

    U soudu dostal Miloslav čtrnáctiletý trest odnětí svobody, rodině musí vyplatit dluh přesahující 2,9 milionu korun. Svého činu litoval, dceři Nikol po vynesení rozsudku pogratuloval k maturitě. 

    Tragédie v Rychnově nad Kněžnou Tragédie v Rychnově nad Kněžnou | Reprofoto FTV Prima, Facebook

  • 11.Zdeňku (†41) ubodal na ulici její přítel. Zůstaly po ní dvě děti

    Italskou Sardinií, konkrétně městečkem Sorso, otřásla vražda Zdeňky (†41) z České republiky. Její přítel Francesco B. D. F. (40) ji na ulici před místními obyvateli napadl nožem. Zkrvavenou ženu odvezl do bytu kamaráda.

    Jenže matce dvou dětí se už nepodařilo pomoci, byla nalezena mrtvá. Francesco byl na útěku, i s jedenáctiletými dětmi. Muže po několika hodinách pátrání nalezla policie na parkovišti u obchodního domu. Dcerky byly v pořádku.

    Ital se bránil tím, že ho Zdeňka napadla jako prvního. On měl ale pověst agresivního muže, zapleteného do drog, podvodů a násilí. Měl dokonce i soudně zakázáno se k ní přibližovat. 

    Vrah Francesco a zavražděná Zdeňka Vrah Francesco a zavražděná Zdeňka | archiv Blesku

  • 12.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Irena, 47 let z Olomoucka, zavražděna opilým manželem, napadl ji pěstmi a dupal po ní, r. 2000.

    Dagmar Č., 27 let, zastřelena manželem ze žárlivosti, r. 2001.

    Daniela, ubodána sedmapadesáti ranami, které jí nožem zasadil manžel Ladislav. Ten neunesl, že se s ním chtěla žena rozvést, r. 2001. (Ladislav byl odsouzen na 12,5 let.)

    Martina B., 24 let z Brna, zastřelena bývalým partnerem. Před vraždou mladá žena podala 5 trestních oznámení, r. 2002.

    Hana, 39 let a dcera Vendula (19), ubodány bývalým manželem a otcem S. R. z Přerova, r. 2002. (S. R. byl odsouzen na 18 let.)

    Daniela, 39 let z Ostravy, matka pětileté holčičky, ubitá, ukopaná a ušlapaná manželem. Muž sdělil policii: „Dal jsem jí pár facek a nepomohlo to, pila.“
    r. 2002. (Násilník byl odsouzen na 13 let.)

    Žena, 40 let z Českobudějovicka, matka dvou 15letých synů zavražděna dýkou opilým manželem před očima dětí, r. 2002.

    Mladá zdravotní sestra zastřelená partnerem, lékařem z Liberce, který se nevyrovnal s rozchodem, r. 2002.

    Eliška K. 49 let, invalidní žena ochrnutá na polovinu těla byla upálena partnerem V. R., r. 2003. ( V. R. byl odsouzen na 12 let.)

    Ivana M., 48 let, utlučena, ukopána partnerem (36). Soudu se nepodařilo pachateli procházet úmysl ženu zabít. Hájil se slovy „za všechno mohl alkohol“ a „jen jsem jí plácnul“. Dcera zavražděné podle tisku sdělila soudu, že matce druh vyhrožoval zabitím, žárlil na ni a často ji bil, r. 2003. (Muž byl odsouzen na 10 let.)

    Karolína H., 31 let z Liberce, manžel se nesmířil s plánovaným rozvodem, vylákal ženu zpět do bytu, spoutal ji, zalepil jí ústa, polil ji, zapálil a uhořel s ní, r. 2004.

    Andrea, 25 let, ubita a utopena žárlivým přítelem, r. 2005.

  • 13.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Nina, 32 let, manžel ji zabil válečkem na nudle, odvezl do lesa a pohřbil. Zůstaly po ní dvě malé děti, čin byl klasifikován jako neúmyslné zabití. (Manžel odsouzen na 5 let.)

    Alena, 44 let, partner ji zavraždil nožem. (Muž byl odsouzen na 10 let.)

    Andrea, 29 let, manžel ji ubodal osmnácti ranami nožem. Zůstaly po ní dvě malé děti ve věku 6 a 11 let, r. 2005. (Manžel odsouzen na 12,5 roku.)

    Markéta, 20 let, zavražděna i se svým otcem žárlivým partnerem. (Vrah odsouzen na 21 let.)

    Renata S., 23 let, z Brněnska, ubodaná i se svojí čtyřměsíční dcerou Marianou bývalým partnerem P. Š., který se poté se oběsil, r. 2004.

    Žena, 38 let, uškrcena bývalým druhem (41), Středočeský kraj, r. 2010.

    Jitka, 27 let, ubodána v Anglii 27 ranami žárlivým přítelem (+23), který poté skočil pod vlak na Nový rok 2011.

    Andrea, 22 let, na Plzeňsku brutálně podřezána bývalým expřítelem (sirotkem se stal 9měsíční syn), r. 2010.

    Lenka, 28 let, matka dvou dětí, zavražděna druhem (32 let) v den svých narozenin. V bytě jí rozbil hlavu, posléze ji utopil ve vaně. Pak vrah vyzvedl děti, odvezl je k babičce, kriminalisté ho našli v sázkové kanceláři (gambler), r. 2008.

    Miroslava, 23 let, matka dvouletého dítěte, ubodána žárlivým opilým druhem, r. 2008. (Odsouzen na 15 let.)

    Libuše, 70 let, uškrcena manželem, bývalým důstojníkem armády, schovával ji v garáží osm měsíců. Muž ženě rozsekl rýčem obličej, posléze ji uškrtil provazy. Známým tvrdil, že je na onkologické léčbě, r. 2008.  (Odsouzen na 10 let.)

    Věra K. 50 let, zastřelena druhem (56 let) ze žárlivosti. Muž zastřelil i jejich zaměstnance, kuchaře (30 let) v penzionu, r. 2008.

    Denisu z Kroměřížska ubodal expřítel zřejmě ze žárlivosti.

    Vražda na Kroměřížsku, muž ubodal svoji přítelkyni. Vražda na Kroměřížsku, muž ubodal svoji přítelkyni. | Facebook

  • 14.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Lenka, 43 let, týraná, bitá, po rozvodu dohnaná vydíráním a bitím bývalým manželem-gamblerem k sebevraždě. Muž rozprodával její nábytek, když se vzpírala, napadl ji, zdemoloval zařízení. (Odsouzen na 8 let v r. 2008.)

    Lenka, 35 let, zavražděna bodnými ranami do krku a hrudníku bývalým druhem po rozchodu, r. 2007. (Odsouzen v r. 2008 na 12 let.)

    Daniela, 40 let, zavražděna svým manželem Václavem (40), zasadil jí 9 ran dřevěnou násadou, doslova jí rozdrtil obličej a mozek. Muž se nechtěl smířit s probíhajícím rozvodem, r. 2006.

    Jarmila, 57 let, teta Daniely, poté ji zastřelil taktéž Václav. Krajský soud ho od-soudil k 25 letům odnětí svobody, r. 2008.

    Žena, 40 let, byla zavražděna přítelem Pavlem (18). Dusil ji polštářem, uškrtil ji, následně i okradl. (Odsouzen na 12 let v r.2008.)

    Žena, 25 let, byla zastřelena z jedoucího auta ve Štěrboholích u Prahy svým druhem, který byl opakovaně agresivní, r. 2008.

    Vlasta, 45 let, zdravotní sestra z Ústí nad Labem, zavražděna svým přítelem, r. 2008.

    Jana R., 37 let, ubita opilým žárlivým druhem (37 let), muž ji kopal, údery pěstmi jí způsobil krvácení do mozku. Ženu přikryl a šel spát, ráno ji našel mrtvou. (Odsouzen v Hradci Králové v r. 2008 na 13 let.)

    Žena, 53 let, zavražděna nejméně 65 ranami nožem od druha (36 let), který vraždil ze žárlivosti. Zavražděnou matku našel její 16letý syn. (Soud r. 2008 v Ústí nad Labem vynesl rozsudek doživotí.)

    Žena, zastřelena manželem po hádce 20.12.2007, kdy sdělila, že s dětmi od něj odejde, Jindřichův Hradec.

    Žena, 48 let, zastřelena žárlivým druhem, myslivcem (62 let) v okrese Praha-východ, r. 2008.

    Jana B., 24 let, byla zavražděna přítelem (31 let) 17.11.2007 na Karlovarsku. Muž jí zasadil 12 bodnořezných ran, devět z nich bylo mířeno na hlavu.

  • 15.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Žena, 24 let, zavražděna svým přítelem (23 let) z Karvinska. Tělo mrtvé dcery našla její matka v peřináči, r. 2008.

    Romana S., 20 let, byla ubodána 16 ranami expřítelem (22 let). Dívka se s mužem před rokem rozešla, on ji sledoval, vydíral, vyhrožoval zabitím, posílal SMS. Policie odložila tři trestní oznámení, rok 2008.

    Olga, 37 let, byla v březnu 2007 doslovně skalpována druhem S. B. Vrchní soud v Olomouci mu v r. 2008 za ubití ženy a napadení bezdomovce vyměřil trest 24 let.

    Mária O., 41 let, ze Slovenska, utekla před svým násilnickým manželem. Muž ji v lednu 2008 doslova ukopal v Třinci. Opakovaně ji bil, házel po ní noži, měla 5 bodnořezných ran. Muž dostal výjimečný trest, dopouštěl se násilí i na vlastní matce (odsouzen na 17 let).

    Žena, 74 let, byla ubodána do zad svým synem Miloslavem z Klatovska 8. března 2008. Muž tělo matky v noci odvezl a hodil do strouhy (odsouzen v r. 2008 na 13 let).

    Marcela, 41 let, zavražděna manželem v r. 2010 (mnohočetná zranění hlavy a trupu).

    Blanka, 44 let, taxikářka, chovatelka psů z Havířova ubitá manželem tupým předmětem do hlavy, následně dána do auta, které její muž pak zapálil. Její muž jí často vyhrožoval smrtí (rok 2010).

    Paní V., 28 let, zavražděná matka dvou malých dětí v rozvodovém řízení. Manžel ji vylákal na chatu na Benešovsku v srpnu 2009, tam ji polil benzínem a zapálil. (Odsouzen v roce 2010 na 14 let.)

    Irena Neffová., 28 let, dcera slavného spisovatele Ondřeje Neffa měla koncem února odejít z domova a zmizet. Manžel tehdy srdceryvně prohlašoval, že nechápe, jak mohla opustit jeho a jejich tehdy osmnáctiměsíční dcerku Dominiku. Ve skutečnosti ji uškrtil šňůrou od videa a tři týdny předstíral, že se žena ztratila. (Odsouzen na 13 let.)

    Veronika, 26 let, zavražděna bývalým druhem z Ostravy. Muž ji střelil do hlavy před dítětem. Žena na něj předtím podávala trestní oznámení, muž byl stalker. Odstěhovala se od něj, trestní oznámení podal i její bratr, že ji agresor opakovaně bije a pronásleduje. (Pachatel odsouzen v roce 2009 na 14 let.)

    Ladislava, 42 let, zabita svým manželem na Kolínsku (16.4.2009). Ten si počkal, až si lehla, bodnul ji do břicha a do srdce dvaceticentimetrovým nožem. Zůstaly po ní 3 dcerky. 0dsouzen na 10,5 let, v lednu 2010 mu byl trest přerušen na 1 rok kvůli nemoci.

    Jana, 47 let, ubodána bývalým partnerem, skrýval se několik měsíců, oběsil se. (rok 2009).

  • 16.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Jana S., 36 let, zavražděna bývalým druhem – cizincem po rozchodu. Před tím byl i vykázán z bytu pro opakované domácí násilí, rok 2008.

    Marie, 38 let, zastřelena bývalým druhem v Praze, postřelil i jejího nového přítele, sám se pak zastřelil, listopad 2009.

    Žena, 46 let, ubodána druhem v květnu 2010.

    Žena, ubitá v březnu 2010, Vrchní soud v Olomouci potvrdil muži 16 let odnětí svobody.

    Žena, v lednu 2010 ubodána přítelem. Nejvyšší soud potvrdil pachateli 13 let odnětí svobody.

    Žena, 35 let, zemřela na Novojičínsku po bodnutí manželem, který se poté pokusil o sebevraždu.

    Žena, zavražděná na Kladensku druhem. Ve spánku udeřil ženu opakovaně sekyrou.

    Alena, 56 let, zastřelená ve Strakonicích manželem (61) pro „neshody“, rok 2012.

    Žena, 45 let, zavražděna v r. 2011 manželem (46 let) z Novojičínska. Vražedným nástrojem byl nůž.

    Andrea, 22 let, maminka 9měsíčního Marečka, zavražděna, podřízl ji v noci expřítel (24) Plzeň, rok 2011.

    Žena, zavražděná manželem, v Plzni v březnu 2010. Ženu muž surově zbil, vláčel po schodech na psím vodítku (KS v Plzni potvrdil 17 let odnětí svobody).

    Žena, 41 let, zastřelená v roce 2011 manželem na Uherskohradišťsku.

    Jiří zavraždil partnerku Lucii, s její mrtvolou žil týden.

    Jiří s Lucií v ještě láskyplné chvíli Jiří s Lucií v ještě láskyplné chvíli | A. Malachovský, Facebook

  • 17.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Žena, zavražděna na Plzeňsku manželem policistou, který poté spáchal sebevraždu. Zůstaly po nich dvě děti školního věku.

    Žena, zastřelena manželem, ten poté spáchal sebevraždu v Klecanech.

    Žena, 28 let, byla 16.1.2011, udeřena zezadu do hlavy baseballovou pálkou a poté polita benzinem a upálena žárlivým bývalým druhem (který byl v podmínce za nebezpečné vyhrožování mladé ženě a jejím rodičům). KS České Budějovice poslal v září 2011 muže na 18 let do vězení.

    Taťána, 49 let, na Vsetínsku dlouhodobě týrána, bodnuta partnerem do stehna, vykrvácela do 3 minut, březen 2011.

    Spisovatelka Simona Monyová, 44 let, ubodána 3. srpna 2011 manželem v Brně (zůstaly 3 děti).

    Žena, ubitá manželem, použil cihlu. VS v Olomouci potvrdil pachateli trest 17 let.

    Žena, zavražděna druhem v březnu 2010.

    Monika, 19 let, podřezána žárlivým přítelem na Kroměřížsku, rok 2011.

    Bohumila, 55 let, 11.2.03 – uškrcena ze žárlivosti druhem na Rokycansku.

    Marie, 54 let, zavražděna synem svého přítele Romanem (37) na Písecku, údery do hlavy, opakované bodné rány nožem, 9. 5. 2003, odsouzen na 18 let.

    Anna, 48 let, zavražděna nožem svým druhem Josefem (63), odsouzen na 13 let.

    Lenka, 31 let, matka dětí (9 a 12 let) zastřelena samopalem, manželem (32let) před rozvodem. Muž se poté v r. 2012 zastřelil.

  • 18.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Blanka, 43 let z Lovosicka, zbitá, podříznutý krk, dvě děti (14, 22 let), manžel ji opakovaně bil, rok 2012.

    Žena, 44 let, zavražděna údery boxerem do hlavy. Útočil přítel.

    Žena, 45 let, zavražděna 33letým druhem.

    Žena, udušena bývalým druhem (muž ženě přelepil páskou ústa a nos, spoutal jí ruce).

    Žena, matka dvou malých dětí zastřelena manželem (35 let) a hozena do septiku na Olomoucku.

    Žena, 33 let, ubodána na Přerovsku 32letým manželem.

    Žena, 26 let, zastřelena kulovnicí bývalým přítelem.

    Žena, 21 let, matka 3 dětí, ubodána za přítomnosti dětí expřítelem ze žárlivosti.

    Žena, 37 let, ubodána žárlivým druhem.

    Žena, zastřelená před zraky dvouleté dcery bývalým druhem z Opavska (v roce 2010 odsouzen na 14 let).

    Jana, 47 let, ubodána v Praze Modřanech bývalým druhem Stanislavem K.

    Ladislava, 42 let, matka tří dcer (15, 18, 25) zavražděna nožem žárlivým manželem. (Odsouzen na 10,5 roku odnětí svobody.)

  • 19.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Žena, 40 let, ubitá manželem.

    Žena, 22 let z Aše, matce společného dítěte bývalý přítel podřízl hrdlo. (Než by o ni přišel, tak ji prý raději zabil.)

    Žena, 26let z Táborska, zavražděna přítelem, r. 2007.

    Lucie P. z Českých Budějovic, uškrcena druhem, měl problémy se závislostmi. (Odsouzen v roce 2007 na 12 let.)

    Žena, ubitá 46letým druhem z Ústí nad Labem, leden 2007.

    Žena, 60 let, zastřelena na Tachovsku žárlivým manželem, rok 2007.

    Žena, zavražděna v afektu na Břeclavsku 23letým manželem D.

    Olga, 34 let, ze Vsetínska zavražděna bývalým manželem. Dcera (15 let) našla matku již mrtvou. Agresivní muž týral ženu několik let.

    Zuzana, 43 let, ubodána v Olomouci manželem ze žárlivosti. (V září 2006 odsouzen na 11,5 roku.)

    Iva B., 23 let, zavražděna po opakovaném násilí druhem (přeťal jí tepnu v třísle). O mámu přišla 2letá dcerka, rok 2006, trest 12 let.

    Žena, utýraná druhem z Karviné (zlomeniny, krvácení do mozku). V roce 2007 byl odsouzen na 10 let.

    Olga B., 37 let, Zlín, zavražděna v roce 2007 druhem (porušil příkaz vykázání) Žena volala policii, byl zatčen, že maří výkon rozhodnutí. Další den se vrátil a nožem ženu zabil (syn 12 let ).

    Jana Paurová je pohřešována už několik let, před zmizením ji manžel týral. 

    Paur svou ženu údajně týral. Paur svou ženu údajně týral. | Jana Ulrichová a Facebook

  • 20.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Jana, 27 let, v Plzni utopena v r. 2005 manželem ve vaně (sirotky se staly malé děti).

    Žena, uškrcena v Havířově žárlivým 50letým manželem. Odsouzen na 11 let,(sirotky se staly 3 děti).

    Naďa, 49 let, uškrcena manželem ze žárlivosti. KS v Brně pachatele odsoudil na 10 let.

    Žena, 59 let, sražena manželem na zem, dupl jí na pánev, listopad 2006, KS v Plzni uložil trest deset let.

    Tereza Ch., 30 let, matka dvou malých dětí, zavražděna manželem v roce 2007 (podříznuté hrdlo, bodné rány). Muž byl pro domácí násilí předtím vykázán.

    Monika B., 21 let, žena z Pelhřimovska – ubitá činkou a rozčtvrcena M. D. z Ústí.

    Monika, 39 let, z Prahy, ubodaná, matka 13leté dívky. Manžel volal jako svědek policii, když se vrátil z práce. Nakonec se k činu přiznal. Údajně chtěl získat majetek, dům a zbavit se ženy, rok 2007.

    Jitka, 38 let, Mladá Boleslav, ubodána. Pachatel V. (42 let) tělo odhodil v nedaleké Debři a zapálil. Vrah se při rekonstrukci pokusil o sebevraždu. Rok 2006.

    Žena, 50 let, zavražděna 56letým druhem v bytě na Praze 10 (údery, kopance, hlavou jí opakovaně udeřil o zem.)

    Monika, 37 let, Karlovy Vary, před rozvodem ze žárlivosti utopena manželem. Zůstali tři synové, rok 2007.

    Marcela S., 37 let, zavražděna druhem (utopena v jezeře) lékařem, rok 2007.

    Iveta, 39 let, matka dvou dětí brutálně ubodána 37 ranami do obličeje a těla druhem (51 let).

  • 21.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Ludmila, 56 let, zavražděna druhem v Krásném Březně, rok 2007.

    Žena, 34 let, zavražděna nožem po rozchodu (Domažlicko), přítel se sám přihlásil na policii, rok 2007.

    Žena, 53 let, zavražděna (několik desítek bodných a řezných ran) šestatřicetiletým mužem. Jako motiv vraždy jsou uvedeny „osobní neshody“.

    Žena, 52 let, zavražděna opilým druhem 55 let (Zlín 2007).

    Žena, 59 let, invalidní, uškrcena prádelní šňůrou druhem (44 let). Rok 2007 Plzeň.

    Veronika, 26 let, z Vítkova byla zastřelena před zraky dítěte druhem (38 let).

    Michaela M., 29 let, letištní úřednice zavražděna o dva roky mladším kolegou z práce, dlouhodobě pronásledovaná, ubitá.

    Žena, 29 let, v Děčíně zavražděna (ubodána) mužem (30 let) ze Slovenska. Nejprve ženu omámil atropinem, pak ji ubodal nožem. Seznámení na inzerát, který si podal „milovník baculek“. Po prvním setkání muž ženu zabil. Muž ženatý, manželka těhotná. Vraždu popíral, i když nejprve před obhájkyní přiznal. Později prokázána vina, odsouzen na 14 let. Muži se na inzerát ozvalo více žen.

    Hana, 18 let, zabil ji 17letý mladík, ubodal ji ranami loveckým nožem, Brno 14.10.2008.

    Lucie, 26 let, ubodána manželem v cizině, bydlištěm Ostrava, rok 2008.

    Paní J., 35 let, zavražděna manželem v září r. 2008 v Brně v jejich bytě. Manžel se k vraždě přiznal. Při hádce ji manžel udeřil asi třikrát do hlavy, údajně slyšel jak říká, aby toho nechal. V tom do pokoje přišla dcera, ptala se, co se děje. Otec na ni zařval, ať jde spát. Pak chytil manželku za krk a uškrtil ji. Chtěl spáchat sebevraždu, ale na život si nesáhl. Odsouzen na 11 let.

    Radka P., 24 let, zavražděna bývalým přítelem (cizí státní příslušník), zavraždil celkem 4 lidi na Karvinsku při oslavě 50tých narozenin Radčina otce. Zastřelil také jejího přítele a oba rodiče. Sám si pak způsobil střelné poranění hlavy a upadl do bezvědomí. Rok 2009.

  • 22.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Jitka, 50 let a její dcera (†14), (kterou muž zneužíval) byly zastřeleny bývalým druhem na Svitavsku. Muž spáchal sebevraždu.

    Žena, zavražděna druhem v březnu 2010.

    Jarka, 35 let, zavražděna nožem žárlivým druhem (52). Muž sdělil: „Já ji miloval, nedokázal bych jí ublížit, přetahovali jsme se o nůž!“

    Žena, 36 let, zavražděná manželem z Mělnicka. (Tělo našli policisté v autě, rok 2012.)

    Zuzka, 24 let, opakovaně škrcená, týraná, umlácená druhem v deliriu. Valašské Meziříčí rok 2012.

    Žena, 39 let, matka malých dětí zavražděná druhem (34) v Teplicích, rok 2012.

    Karolína, 23 let, matka dvou malých dětí, která od muže chtěla odejít. Manžel (57) ji v afektu uškrtil prádelní šňůrou a zazdil pod vanu, Liberecko rok 2012.

    Žena, 46 let, z Prahy, sousedi slyšeli časté hádky, žena usmrcena 45letým druhem, 4. 8. 2016.

    Leona, 46 let, ubodána v r. 2016 po rozchodu se žárlivým mužem (39 let). Muž ji střelil plynovou pistolí, rozkopal jí hlavu a zasadil jí 25 bodnořezných ran, sirotky se staly 3 děti.

    Milena, 36 let, ženu pachatel ubil ve společné posteli, uživatel drog, zloděj a narkoman (35 let).

    Valentýna, 24 let, Liberec, partner ji vyhodil z okna, zůstal po ní syn (5 let), zřejmě i vraždu viděl.

    Marie, 48 let, zabil ji manžel (51 let) 10 ranami kuchyňským nožem, žárlil, že si našla milence, rok 2015.

    Aleš Č., který ubodal manželku Marii ze žárlivosti.

    Aleš Č. (51) celé hlavní líčení proplakal a litoval, že manželku Marii (†48) ubodal. Aleš Č. (51) celé hlavní líčení proplakal a litoval, že manželku Marii (†48) ubodal. | Foto Blesk - Karel Janeček

  • 23.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Zdeňka, 81 let z Pardubic, manžel (87) ji ubil a ukopal k smrti (žili spolu 60 let), rok 2016.

    Katka, 24 let v Brně, zavraždil ji v roce 2015 její expřítel, ubodal ji (prokázán i stalking).

    Žena, 50 let, zabil ji její syn Ondřej, rok 2016.

    Anna, 55 let, zavražděna partnerem své dcery Markéty, v r. 2017.

    Markéta, 29 let a syn Filípek 2 roky, zavražděni partnerem Markéty. Sousedi sdělovali, že se choval divně, jako by byl pod vlivem drog. Test na drogy byl pozitivní.

    Starší žena, zavražděna nožem druhem po večerní rozepři na Moravě. Muž se pokusil neúspěšně o sebevraždu. Rok 2017.

    Žena, 62 let, zabita nožem partnerem, v Liberci rok 2017.

    Blanka, 71 let, bývalý manžel jí vyhrožoval asi 5x smrtí, až ji zastřelil v roce 2017.

    Lenka, 46 let, ubil ji holýma rukama druh 7. 2. 2017 (odsouzen na 17 let odnětí svobody).

    Žena, 24 let, bývalý partner ji zavraždil šesti bodnořeznými ranami do oblasti krku a hlavy, rok 2018.

    Žena, 35 let, její přítel jí ubodal v obchodním domě s elektronikou, chtěla se s ním rozejít, Moravské Budějovice, rok 2018.

    Tereza, 18 let, ubodal ji odmítnutý spolužák, Plzeňsko, 8. 3.2018.

  • 24.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Olga, 29 let, zabita svým mužem, 26 bodnými ranami nožem. Zůstaly po ní 4 holčičky (3, 5, 7 a 11 let), rok 2018.

    Zdeněk (41) se přiznal k vraždě družky Olgy (†29) a byl poslán do vazby. Hrozí mu 18 let vězení za vraždu. Zdeněk (41) se přiznal k vraždě družky Olgy (†29) a byl poslán do vazby. Hrozí mu 18 let vězení za vraždu. | Foto Blesk - Jiří Krušina a archiv

    Denisa, 30 let, ubodal ji 16 bodnořeznými ranami její partner, dlouhodobé domácí násilí, za „trest“ ji například ostříhal dohola. Sirotci: děti 7 a 6 let. Rok 2017.

    Žena, 21 let, zabil ji druh, svázal ji a udusil potravinářskou folií – 11. 4. 2017, dostal trest odnětí svobody 23 let.

    Žena, 76 let, zabil ji manžel tupým předmětem, zastlal ji do postele, Kladno, r. 2019.

    Jana, 26 let, po opakovaných hádkách do ní strčil manžel, pak ji uškrtil, žena se s ním chtěla rozvést, syn 3 roky. Pachatel odsouzen na 10 let v r. 2019.

    Žena, 30 let, partner ji zavraždil v Olomouci, pak spáchal sebevraždu, rok 2019.

    Markéta, Praha 9, Letňany, zavraždil ji partner 35 let, r. 2020.

    Dívka, Praha, zavraždil ji přítel, pak ujel se psem na Slovensko, kde byl dopaden, r. 2020.

    + Žena, 78 let, Bruntál, zabil ji její manžel (81), 20.4.2020.

    Žena, 76 let, Ústí nad Orlicí. Svou matku zabil syn 42 let. Měl ji napadnout dvěma ostrými předměty, přičemž druhým jí měl v oblasti krku způsobit ránu tak hlubokou, že vedla k oddělení hlavy od těla. Muž byl po 4 dnech pátrání dopaden policií, skrýval se v lese. Rok 2020.

    Jana, 43 let, Sokolov. Utloukl ji opilý druh 56 let, protože s ním nechtěla mít sex. Zbil ji do bezvědomí, žena zemřela 8. 5. 2020.

    Michaela Š, 35 let, matka 2 dětí z Brna, zastřelil ji její partner (67 let). Vystřílel dva zásobníky, údajně proto, že si našla mladšího partnera, rok 2020.

  • 25.Tragické tablo: Další případy děsivého násilí

    Žena, 60 let, Praha, zastřelil ji manžel 9. 3. 2020.

    Žena, 55 let, Broumov, v listopadu 2019 ji uškrtil opilý přítel (51) rok 2020.

    Žena, 63 let, Kutná Hora, ubodal ji 5 ranami přítel (28 let) její dcery. Matka šla bránit svou dceru 33 let (ta dostala 20 ran nožem, ale přežila). Matka zemřela na místě. Rok 2020.

    Lucie M., 43 let, Karvinsko, zavražděna přítelem, nezvěstná od 3. 7. 2020, po 3 nedělích bylo tělo ženy nalezeno.

    Žena, 23 let, Prostějov, zastřelena svým přítelem (†24), který pak spáchal sebevraždu, 27. 7. 2020.

    Silvie K., 53 let, upálena bývalým partnerem, který vylil hořlavinu na dveře bytu, takže ona, ani další lidé nemohli utéci. Bohumín, 8. 8. 2020.

    Blanka, 60 let, porodní asistentka z Prahy, ubodána svým manželem 64 let. Zemřela 30. 8. 2020.

    Žena, 63 let, okres Bruntál, v opilosti muž napadl svou družku, těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, 13. 6. 2020.

    Žena, zabita koncem listopadu 2019 v Dobrovci bývalým přítelem. Uhodil ji a zabil bodnutím dýkou do hrudníku, jen o několik hodin napadl stejnou zbraní na Dobrovickém nádraží stávajícího partnera ženy. Muž byl opilý.

    Žena, 42 let, zavražděna druhem, na Jindřichohradecku v březnu 2020.

    Žena, 23 let, z Chebu zavražděna druhem, 29 let. Uškrtil ji před očima dcery. 8. 3. 2020.

    Žena, 40 let. V lednu 2020 ji zabil udušením manžel 44 let z Berounska, odsouzen na 10 let, trest okamžitě přijal, hrozilo mu až 18 let. Manželé měli tři děti. Muž velmi žárlil, udusil ženu polštářem.

    Žena, 74 let, v dubnu 2019 jí umlátil opilý syn (52 let) Vlastimil Š. z Mariánských Lázní. Syn matku kopal do hlavy a těla, hlavou jí udeřil o podlahu, měla vytrhané vlasy. Odsouzen na 23 let odnětí svobody.

    Žena, Ostrava, muž (53 let) po půlnoci v jednom z bytů v centru Ostravy surově zaútočil nožem na svou o několik let mladší partnerku. Poté šel čin oznámit. Hrozí mu vzhledem k surovému způsobu spáchání až výjimečný trest.

    Kristina, 38 let (maminka 3týdenního miminka) a její matka, zastřeleny dne 6.11.2020 partnerem ženy (bachař z Vinařic). Novorozenec zůstal živý v postýlce, Naštěstí i 12letá dcerka byla v té době u svého biologického otce, malá obec Líský na Kladensku.

    Zastřelená Kristina a její miminko:

    Po zastřelené zůstaly dvě děti,  přímo na místě tragédie třítýdenní syn, starší dcera byla naštěstí u svého otce. Po zastřelené zůstaly dvě děti, přímo na místě tragédie třítýdenní syn, starší dcera byla naštěstí u svého otce. | Facebook

    Přestože většinu násilí páchají na ženách osoby blízké, existují i případy, které se uvedenému vzorci vymykají. Sériový zabiják Václav Mrázek se zaměřoval na ženy zcela náhodně vybrané. Vraždil je, aby si na nich mohl ukojit své nekrofilní spády.

zarazenyprd ( 29. listopadu 2020 23:08 )

Čestní muži se žení rychle, moudří nikdy.

jity ( 29. listopadu 2020 12:34 )

Proč manželství, vždyť zavražděné byly také jen jako přítelkyně a ne manželky.

jity ( 29. listopadu 2020 10:54 )

Když byl pořad Holky za zámkem, tak tam jedna líčila jak ji celá léta mlátil a týral manžel. Svým tělem bránila jejich tři syny a nakonec se naštvala a bodla ho. Hajzl zemřel v nemocnici a ona si šla sednout. Škoda, že celá léta nehlásila ty její úrazy, které ji způsoboval. Ve stodole ji mlátil vědrem, polil ji vařící vodou záda, zlomil ji ruku dokonce několikrát atd. Stačilo, že neměl svůj ručník na svém místě a bylo zle. Prý neměla kam s dětmi utéci.

ANO_nam_bude_lip ( 29. listopadu 2020 04:27 )

Tady je jasně vidět, že manželství naší společnosti škodí a skutečně je zavrženíhodné.

jdi-se-bodnout ( 28. listopadu 2020 21:20 )

Všiměte si, že domácí násilí vzniká ve společné domácnosti.
Z toho plyne, že by sňatky měly být zakázány.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání