Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílený Zdeněk K. (52) upálil i svého syna, exmanželku a tchyni: Rodinu žháře pohřbili až poslední

Autor: VaB, kaj - 
27. srpna 2020
14:47

Při tragickém požáru v Bohumíně zemřelo 11 lidí. Pozůstalí obětí se s nimi postupně rozloučili, ve čtvrtek měl pohřeb syn žháře Zdeňka K. (52) Lukáš K. (†30), Lukášova matka Silvie (†53) a babička Jana (†73).

Sobota 8. srpna se všem lidem z Bohumína a mnoha obyvatelům republiky zapíše do paměti jako jeden z nejtragičtějších dnů v historii Česka. Poté, co Zdeněk K. rozlil před dveřmi svých příbuzných benzín a následně ho zapálil, uhořelo 11 lidí.

Video  Zdeňka K. (55) přivezla k soudu sanitka v doprovodu policejní dodávky  - Michal Charbulák
Video se připravuje ...

Šest jich zemřelo v bytě, kde probíhala oslava, dalších pět zemřelo poté, co skočili z výšky 30 metrů dolů. Snažili se tak zachránit. 

Ve čtvrtek odpoledne se příbuzní naposledy rozloučili s Lukášem (†30), jeho matkou Silvií (†53) a nejstarší obětí Janou (†73). Šlo o Zdeňkova syna, exmanželku a tchyni. Pohřeb obětí šíleného masakru v Bohumíně proběhl v Karviné.

Trojice měla ze všech obětí požáru pohřeb jako poslední. „Byla to strašně hodná rodina. Lukáš dělal soustružníka v ostravské firmě," řekla Blesku babička, která na pohřeb dorazila. Silvie dříve pracovala ve firmě, kde míchala savo, před smrtí pak dělala v automobilce. Lukášovi kolegové z fabriky na pohřeb přivezli věnec. 

„Jana celý život prodávala boty. Měla ale ráda děti a chodívala jim do nemocnice číst pohádky, byla hrozně pracovitá," dodala seniorka. 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání