Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

První foto Zdeňka (54), který má na svědomí 11 životů: Svým blízkým v Bohumíně přichystal krutou smrt!

Autor: jel - 
9. srpna 2020
20:09

Právě tento muž, pan Zdeněk K. (54) prý rozlil a zapálil hořlavinu v bytě v Bohumíně na Karvinsku. Tragický požár si vyžádal 11 životů a několik zranění. V bytě, který vzplál, žil syn útočníka Lukáš K. (†30) s rodinou. Také ten zde našel smrt společně se svým synem a dalšími devíti lidmi.

„Je to strašná tragédie a nechtěla bych, aby to někdo zažil. Viděla jsem pět lidí, jak vyskočili z okna,“ uvedla Karin Šípková, která bydlí ve třetím patře domu, v němž hořelo. Podle jiných svědků měl žhář se svou rodinou dlouhodobé spory, útokem se navíc bezprostředně po činu dokonce chlubil!

„On měl polít něčím dveře a zapálit vchod, aby se nikdo nedostal z bytu ven. Proto někteří uhořeli a jiní skákali z okna, nemohli vyjít ven živí, nedal jim šanci, a ještě se k tomu venku hrdě hlásil!“ řekla jedna ze sousedek s tím, že rodina se často dohadovala a měla spory, nikdo prý ale netušil, že to může skončit tak tragicky.

Paní Šípková navíc údajně viděla zatýkání podezřelého muže. Policistům se prý ihned přiznal, a to dokonce s ledovým klidem. „Zatkli pána a ptali se ho, jestli on to zapálil, a on jim řekl úplně klidný: ‚Ano, zapálil‘,“ vypověděla otřeseně.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti.  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

To, že požár vznikl kvůli rodinným neshodám naznačil také místostarosta Bohumína Igor Bruzl. „Mělo se tam jednat o nějakou oslavu, na kterou zřejmě přišel i host, který tam asi nebyl zván, a ten se k tomu postavil, jak se k tomu postavil, je to šílené,“ řekl ČT. Dodal také, že v bytě měla žít tříčlenná rodina s asi osmiletým chlapcem. U domu už vzniklo pietní místo a lidé sem přišli zapálit svíčky za tragicky zesnulé oběti požáru. Nelidský způsob, jakým sešly ze světa, má mít na svědomí právě Zdeněk.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání