Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie u Soběšína: Na Sázavě našli těla Leoše i Samuela

Aktualizováno -
9. srpna 2020
15:19
Autor: yks, ČTK - 
9. srpna 2020
11:59

Jednoho ze dvou pohřešovaných chlapců nalezla v neděli dopoledne podle svého vyjádření policie. Byla nařízena soudní pitva. Tělo druhého mělo být nalezeno pod nedalekým jezem.

Policisté v neděli našli v řece Sázavě na Kutnohorsku těla dvou mladíků, po nichž od čtvrtka pátrali. Potápěči je objevili několik set metrů od tábora, v němž se chlapci ubytovali. U obou byla nařízena soudní pitva, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Chlapci ve věku 15 a 16 let se ztratili u Masarykova tábora YMCA nedaleko Soběšína. Potápěči dnes našli nejdříve jednoho z nich a později i druhého. „Oba mladíci byli bohužel bez známek života. Jejich těla byla nalezena přibližně půl kilometru od tábora. O nálezu jsme již vyrozuměli rodiče," uvedla Richterová. Do pátrání byli dnes zapojeni potápěči z poříčního oddělení Labe, kriminalistka a hasiči.

Zmizení mladíků bylo ohlášeno v noci na čtvrtek, dosavadní pátrací akce byly neúspěšné. Do hledání se kromě potápěčů v minulých dnech zapojili i psovod a vrtulník s termovizí. Prohledávali řeku od místa, kde byli chlapci viděni naposledy, až k Českému Šternberku. Po pohřešovaných mladících bylo zároveň vyhlášeno celostátní pátrání.

Kromě toho v sobotu policisté prohledávali řeku Sázavu také u kempu Cíl v Sázavě na Benešovsku. Hledali šestapadesátiletého muže, který se šel v pátek vykoupat a od té doby byl pohřešovaný. Tělo našel potápěč zhruba po dvou hodinách pod hladinou řeky poblíž kempu.

PavelSki ( 10. srpna 2020 11:33 )

Bohužel se takové věci stávají, ba i dospělým. Soustrast rodinám. Velké neštěstí.
Kdo se pozastavuje na situací před....:
Že kluci spolu v tom věku jezdí na čundry, je naprosto normál, nebo jste to nezažili? Ani brigády mimo své bydliště s pobytem?

PavelSki ( 10. srpna 2020 11:23 )

Když máš občanku a peníze, tak je vše podle zákona.
Jste nikdy v tom věku nebyl na čundru nebo třeba na brigádě s ubytováním, kde vás mimo pracovní čas nikdo nehlídal?
Z mých mladých let běžné a dnes snad maj mladiství i větší volnost.

Stalin ( 10. srpna 2020 03:06 )

Určitě se ve vodě při koupání mečovali tihle dva homosexuálové fuj !!

Stalin ( 10. srpna 2020 03:04 )

Vypadali jako dva homosexuálové

Stalin ( 10. srpna 2020 03:01 )

Chceme víc mrtvých byty jsou drahý a nájmy taky tak je potřeba lidi zredukovat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání