Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Samuel a Leo zmizeli u řeky Sázavy: Vylekaná rodina promluvila!

Aktualizováno -
7. srpna 2020
16:00
Autor: chal, ČTK, yks - 
7. srpna 2020
09:49

Pátrání po chlapcích Samuelovi (15) a Leovi (16), kteří zmizeli ve středu, když se šli u Soběšína koupat do řeky Sázavy, trvalo několik dní. Chlapce se ve čtvrtek nepodařilo najít, a tak pátrací akce pokračovala i v pátek a o víkendu. Policisté prohledávali řeku, původně nevyloučili ani možnost, že chlapci utekli. To však rodina  hned vyloučila - v chatce nechali peníze a doklady a k řece odešli jen v plavkách. 

Kamarádi se ztratili nedaleko Masarykova tábora YMCA u středočeského Soběšína na Kutnohorsku kolem čtvrté odpoledne. Policisté přijali oznámení o pohřešování mladíků po půlnoci.

Když dorazili na místo, podle informací televize Nova na molu našli pouze boty teenagerů. Nova uvedla, že policisté pracovali i s možností, že kluci utekli.

S tím ale nesouhlasili příbuzní. Matka jednoho z chlapců televizi řekla, že nechápe, proč by její syn měl utíkat. Blesku se v pátek ráno ozval Samuelův strýc s tím, že útěk nedává žádný smysl. „V chatce nechali všechny věci, doklady i peníze. A těžko by utekli jen v plavkách,“ uvedl. Dvojice byla podle informací Deníku v chatové oblasti ubytována bez dozoru dospělých.

Pátrání bylo přerušeno

Policisté po obou mladících pátrali během čtvrtka dlouhých 15 hodin a další hodiny strávili páteční operací v korytu řeky a v jejím okolí za využití potápěčů z poříčního oddělení. Ani tato akce však nepřinesla výsledek a policisté před třetí hodinou odpolední informovali o jejím přerušení. 

„Využili jsme všechny možné prostředky, potápěče i vrtulník, ale ani to nevedlo k nálezu pohřešovaných chlapců,“ vysvětlila Blesku policejní mluvčí Petra Potočná, proč byla akce přerušena. Dodala, že další etapa pátrání je naplánována na sobotní dopoledne. „Pokračovat bude (...) za účasti potápěčů a psovodů z hl. m. Prahy,“ uvedli policisté na twitteru. Po mladících bylo vyhlášeno celostátní pátrání a akce pokračovala i sobotu a neděli.

PPP150W ( 8. srpna 2020 19:06 )

Víc co? Hloupý? To je nezpochybnitelné. Ujišťuje nás o tom každý váš příspěvek. Předčí vás už jen Naterix, ale šlapete mu na paty.

PPP150W ( 8. srpna 2020 19:03 )

Máte s tím jistě bohaté zkušenosti, když o tom tak často, rád a erudovaně píšete. Kdo s tím u vás začal. Tatínek těsně před vaší problematickou pubertou, ze které jste se doposud nevylízal? Bolelo to?

PPP150W ( 8. srpna 2020 18:58 )

Vážně nemocný už je. A není zdaleka sám.

PPP150W ( 8. srpna 2020 18:55 )

Vidím, že se těšíte všeobecnému obdivu.

PPP150W ( 8. srpna 2020 18:53 )

Skočte pod vlak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání