Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rukou šílence v Bohumíně zahynula i těhotná Nicolka (†17): Na parte jí dali nenarozenou dceru

Autor: rc - 
22. srpna 2020
16:35

Tragický požár v Bohumíně nepřežilo jedenáct lidí. Mezi nimi byla i Nicolka G., která byla v 8. měsíci těhotenství. Před ohnivým peklem skočila z balkonu vstříc smrti. Jejím bližním moc chybí. Se sedmnáctiletou Nikolou a její nenarozenou dcerkou se rozloučí v pondělí.

Tragédie, která se odehrála před čtrnácti dny v Bohumíně, zasáhla celé Česko. Při požáru v jednom z tamních bytů zemřelo 11 lidí. Požár měl založit Zdeněk K. (54), který před bytem rozlil hořlavinu a vše pak zapálil. K činu se již doznal. V bytě se konala rodinná oslava, na kterou neměl být Zdeněk pozván. Při požáru zemřel i jeho syn.

V ohni zahynula i sedmnáctiletá Nikola, která byla v osmém měsíci těhotenství. Se svou láskou Jakubem (20), který se dokázal zachránit skokem na sousední balkón, čekala dcerku, kterou chtěli pojmenovat Isabelka. „Stál jsem před vstupními dveřmi a to byly mikrosekundy, co začal téct benzin a vše začalo hořet,“ uvedl Jakub pro Českou televizi.

Osudné podklouznutí

„Na té římse mi podklouzla noha. Rozběhl jsem se, všechno pálilo… Nedokážu si představit, že jsem něco takového dokázal. Nás tam bylo patnáct lidí, s mojí nenarozenou dcerou šestnáct,“ dodal muž.

Popálená Nicolka v zoufalství skočila z balkónu, aby unikla plamenům. Její smrt viděla Kateřina Mirgová, která byla její spolužačkou. „Neměli šanci. Bylo to strašně rychlé. Vidět padat z takové výšky hořícího člověka, to je hrozný zážitek. To budu dlouho vidět před očima. Navíc to byla moje spolužačka,“ uvedla s tím, že se před smrtí lidé objímali a loučili.

S tragicky zesnulou mladou nastávající maminkou se rodina rozloučí v pondělí. Dojemné parte zmiňuje i nenarozenou dceru Isabelku.

Nenarozená Isabelka

„S velkou bolestí v srdcích oznamujeme všem příbuzným, přátelům a kamarádům, že nás dne 8. srpna 2020 navždy opustily naše milované Nicolka G. a nenarozená Isabelka G.,“ je uvedeno na smutečním oznámení, na němž je fotografie ultrazvuku.  

sheba ( 23. srpna 2020 07:01 )

Nadpis článku by měl být pozměněn - těhotná, černá rozhoďnožka to má za sebou, radujme se o dvě hnusné vyžírky míň

majojo ( 23. srpna 2020 03:44 )

Nikoli, on sice nenapsal, ale měl na mysli něco jiného.

majojo ( 23. srpna 2020 03:43 )

Já nevím, ale získala jsem dojem, že ta paní, které pomáhali přelézt, byla matka té nešťastné holčiny.

majojo ( 23. srpna 2020 03:41 )

Někdy mám dojem, že by to dnes bylo zdravější. Oko za oko, zub za zub... (To je ovšem Bible, že).

pjotri ( 23. srpna 2020 00:28 )

Mam dojem, ze to bylo castecne etnikum a castecne prokrizeny. Ta jedenactka vypada na etnikum.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání