Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Detaily vraždy kadeřnice Jitky z Brodu: Manžel ji prý zalehl a nahou hodil do rybníku! To vše kvůli jiné ženě?

Chtěl se zbavit své ženy kvůli jiné? Otovi za vraždu hrozí 20 let.
Chtěl se zbavit své ženy kvůli jiné? Otovi za vraždu hrozí 20 let.  (Autor: Profimedia, Policie ČR)
Autor: VaB - 
19. března 2020
05:10

Manžel Ota Z. měl zabít svou manželku Jitku doma v posteli! Nahé tělo pak údajně naložil do auta a hodil i se závažím do vody. Vše měl udělat kvůli jiné ženě. Přinejmenším si to o něm myslí policie.

Vše začalo loni. 28. července dopoledne měla na procházku odejít Jitka se svým malým pejskem bišonkem. Z procházky se ale už nevrátila. Zmizení nahlásil její manžel. Zvrat v případu přišel o několik dní později, kdy byla mrtvá žena nalezena v rybníku Malé Peklo u obce Habry na Havlíčkobrodsku. Detaily případu přinesl Deník.

Tělo našel náhodný kolemjdoucí. Už při pátrání policie počítala s variantou, že se žena stala obětí násilného trestného činu. Nejčernější obavy policistů se také potvrdily.

Policie žádala veřejnost o pomoc. Stěžejní pro ně byly záběry z palubní kamery v autech v místě bydliště oběti. Zajímala je ale sobotní půlnoc. „Policii do hlavy nikdo nevidí,“ řekl tehdy Ota Z. reportérovi z Deníku. Přinejmenším v tom se nemýlil.

Policie po měsíci uvedla, že z činu obvinila manžela oběti, Otu, bývalého zpravodajce tajné služby. Podle Deníku měl za sebou několik zahraničních misí. Podle Deníku netrvalo dlouho a k činu se pod tlakem důkazů nakonec přiznal. Teď mu za vraždu hrozí až dvacet let ve vězení.

Vyšly najevo šokující detaily

V případu skutečně není nouze o šokující informace. Podle zmíněného listu se Ota k vraždě odhodlal v noci z 27. na 28. července ve společné ložnici v rodinném domku. Muž se  prý rozhodl radikálně ukončit své manželství proto, aby se uvolnilo „místo“ pro jinou ženu! 

Samotný čin se měl odehrát tak, že Ota svou ženu Jitku zalehl celou svou vahou a přitiskl ji k posteli, aby se nemohla hýbat. Rukama pak údajně svou manželku začal rdousit. Přestože se snažila ze spárů svého manžela dostat, neměla proti statnému muži šanci. Příčinou smrti bylo údajně udušení.

Tělo pak podle Deníku svlékl do naha a naložil do kufru auta. Zabil prý dokonce i malého bišonka, po kterém se po nálezu těla všichni ptali. Toho pak s oblečením ženy vyhodil do popelnice.

Tělo měl zatížit kompresorem

Svou již zavražděnou manželku odvezl ke zmíněnému rybníku. Tam k ní přivázal kompresor, aby tělo nevyplavalo, a měl ji hodil do rybníka. 28. července odpoledne pak na policii nahlásil, že se domů nevrátila jeho žena. 

Samotného činu prý litoval. „Vyjádřil lítost, myslím opakovaně. Nepřísluší mi v tuto chvíli hodnotit nějakou pravdivost nebo jak to odpovídá skutečnosti," uvedl tehdy kriminalista Pavel Kubiš.

HledacPravdy ( 19. března 2020 14:49 )

Já nechám zabíjet bezbranná kuřátka, kachničky, prasátka, kravičky a ryby a všechno to s chutí konzumuju.

Elssa ( 19. března 2020 13:31 )

On zabije člověka a dementi tady budou litovat psa, to je zvracenost nicméně je to magor a to musí milenka koukat jaký by měla vyhlídky

miky70 ( 19. března 2020 12:32 )

.. a chudák pejsek. Jak může zabít bezbranného tvora?!

miky70 ( 19. března 2020 12:31 )

A kdyby ho neodhalili, už mohla být mrtvá i jeho milenka. Časem třeba i jeho děti. Haj.l zas.anej!!!

spania ( 19. března 2020 11:39 )

Tohle je hnus hnusů!!! Sakra,co je tohle za chlapy?!?Chce jinou,tak svoji manželku,kterou kdysi taky miloval,spal s ní a žil s ní nějaký společný život jen tak zabije,protože se mu už nehodí do krámu...?To se nemohl jen tak rozvést,když chtěl začít žít s jinou?Ta může být jenom ráda,že se mu nedostala do spárů,časem by dopadla stejně.Trest smrti za takové jednání!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání