Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kolotoč s Nellynkou (9) mlátil o dům: Ani po 3 letech nemají viníka!

Nella na kolotoči (ilustrační foto) přišla k úrazu.
Nella na kolotoči (ilustrační foto) přišla k úrazu.  (Autor: Reprofoto televize Seznam, archiv)
Autor: chal - 
6. března 2020
10:44

Devítiletá Nella z Vysočiny zažila na konci srpna roku 2017 hrozivou zkušenost. Malá školačka se tehdy zranila na jedné z atrakcí pouti v Herálci na Havlíčkobrodsku. Sedačka kolotoče, na které děvče sedělo, hned třikrát narazila do zdi domu a Nella skončila v nemocnici. Policisté případ stále neuzavřeli.

Incident se odehrál 26. srpna 2017 v Herálci na Havlíčkobrodsku. Maminka Šárka tam šla se svým malým synkem a dcerou na řetízkový kolotoč. Máma seděla s chlapcem před sebou, za nimi jela Nella.

Když se kolotoč roztočil, stalo se něco šíleného - sedačka s Nellou narazila do výklenku vedle stojícího domu. Než obsluha stroj vypnula, sedačka do domu narazila ještě dvakrát. Rodina prožívala hororové chvíle, pro zraněnou Nellynku dokonce přiletěl vrtulník.

Dívka si na událost nepamatuje, její maminka má ale vše v živé paměti. „Byla v šoku, měla i krátkou amnézii,“ popsala Šárka pro pořad Záhady Josefa Klímy televize Seznam. Podle maminky měla naštěstí Nellynka jen zhmožděniny, a vše tak dopadlo v rámci možností dobře.

Podezření na těžké ublížení na zdraví z nedbalosti tehdy začala vyšetřovat kriminální policie. Podle soudního znalce pochybil provozovatel kolotoče. Případ nicméně podle zjištění televize Seznam stále uzavřený není.

Policisté ho nejprve jako přestupek neúspěšně předali České obchodní inspekci, pak i Úřadu bezpečnosti práce. Oba úřady věc policistům vrátily. A stále tak není jasné, kdo a jestli vůbec nese vinu za nehodu, při které mohla zemřít malá holčička.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání