Nehoda se stala kolem 15:00. Na rovném úseku silnice mezi Novými Heřminovy a Bruntálem mladá žena vyjela s vozem Škoda z neznámých příčin do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím autem. Vůz Land Rover jedoucí v protisměru řídila padesátiletá žena a lehká zranění v něm utrpěli tři lidé. Zraněnou ženu s dítětem ze škodovky přepravili zdravotníci vrtulníkem do nemocnice v Ostravě, tři lehce zraněné z druhého vozu převezli do nemocnice v Krnově.

Mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že žena po vyproštění z auta nejevila známky života. „Záchranáři proto zahájili resuscitaci - prováděli nepřímou srdeční masáž, zajistili dýchací cesty a podávali léky. Po 15 minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh pacientky," uvedl Humpl.

Vážně zraněná řidička ale bohužel nakonec svým zraněním v nemocnici podlehla. Kojenec zůstává v kritickém stavu. "Žena bohužel zemřela. Kojenec podle posledních informací zůstává v kritickém stavu," uvedla mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová.