Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vražda Zdeňky (†41) na Sardinii: Policie varovala Francesca B., aby se od ní držel dál!

Autor: rc - 
27. února 2020
05:17

Brutální vražda se odehrála v městečku Sorso ležícím na slunném ostrově Sardinie. Ital Francesco B. D. F. tam měl napadnout a pobodat svou bývalou partnerku Češku Zdenku K. Jednačtyřicetiletou ženu pak měl po útoku i s jejími malými dcerkami údajně naložit do vozu a ujel pryč. Muž, který byl již obviněn z vraždy, prý Zdenku po rozchodu pronásledoval a pár hodin před vraždou ji měl i napadnout! Zoufalá žena proto požádala policii, aby s agresorem promluvila. Strážci zákona agresora varovali, aby se od ní držel dál, jenže muž je neuposlechl.

Češka Zdenka odjela se svými dcerami na slunnou Sardinii, aby tam začala nový život. Pobyt na italském ostrově se jí však stal osudným. Jednačtyřicetiletá Češka se tam seznámila s Italem Francescem B. D. F., známým také jako Velký Jim.

Přezdívku si pětačtyřicetiletý Ital vysloužil díky své vášni pro posilování. Zdenčin vztah s Italem, který měl v minulosti opletačky se zákonem, se nevyvíjel šťastně. Muž se k ní měl chovat násilně a fyzicky ji týrat. Zdeňka proto měla požádat o soudní zákaz přibližování. Podle informací italského deníku La Nuova Sardegna však Zdenka čtrnáctého února měla před soudem prohlásit, že se chování jejího bývalého partnera zlepšilo a že mu prý odpustila.

Druhý den se svým expřítelem měla strávit odpoledne. Setkání však zřejmě nedopadlo dobře, protože žena zavolala policii, která přijela k ní domu. Policisté dokonce podle již zmíněného italského deníku s Francescem mluvili po telefonu a varovali ho, aby se k ženě již nepřibližoval . „Z žádného důvodu se ke Zdence nepřibližujte,“ měl říci policista muži. 

Ovšem poté, co policisté odjeli pryč, se muž vrátil ke své expartnerce a brutálně ji napadl. Pitva prokázala, že před smrtí utrpěla údery do nosu, brady, lícní kosti a někdo ji kopl do zad. Navíc utrpěla modřiny na rukou a pažích, což podle koronera nasvědčuje tomu, že se bránila. Podle vyšetřovatelů měla Zdenka před násilníkem se svými dcerkami prchnout ze svého bytu a hledat pomoc v tamním baru. Právě tam ji Francesco údajně pobodal, prý před očima svědků, které paralyzoval strach.

„Pomozte mé matce, pomozte mé matce,“ křičela podle slovenských portálů jedna z jedenáctiletých holčiček. Právě jednu z nich měla Zdenka bránit vlastním tělem před ostrou čepelí. Vyšetřovatelé nevylučují, že se agresor snažil zasáhnou i ji. Umírající ženu Ital naložil do vozu i s jejími holčičkami, které se dívaly na to, jak jejich máma pomalu umírá. Čepel ženě propíchla plíci. Kdyby Zdenku útočník odvezl do nemocnice, nejspíš by útok přežila, takto ale po 40minutové agonii zranění podlehla.  

Běsnění pětačtyřicetiletého Itala skončilo zhruba po dvanácti hodinách, kdy ho policie našla na parkovišti u supermarketu i s dcerkami zesnulé Zdenky. „Nechtěl jsem zabít Zdenku, ty dvě dívky byly pro mě jako dcery,“ měl se hájit muž. Podle žalobce ale rozhodně nejednal v afektu a svůj čin si naplánoval jako pomstu. Francesco byl obviněn z vraždy, únosu dívek, odporu vůči veřejným činitelům a z nelegálního držení zbraně. Byl zatčen a vzat do vazby.

Video  Zatčení údajného vraha Češky Zdenky (†41)  - Carabinieri Sassari
Video se připravuje ...

Markauer ( 29. února 2020 13:24 )

Pipina co si myslí, jaká bude hvězda, když bude žít s cizincema, takových je i u nás bohužel dost.A jak dopadla.Ale zase lepší Italové než nějaký Turek, Arab, Vietnamec nebo nedejbože subsaharský obyvatel. Líto mi jí není.Dcery až za pár let budou šlapat chodník, snad pochopí, že jejich matka byla krá.. a poučí se z jejích chyb.

villon ( 27. února 2020 10:06 )

Velkej Jim byl nejspíš i velkej kkt. Ale slípka z česka jela začít novej život do Itošky. Asi mněla dost českejch pupkatejch buranů. Chtěla chlápka na úrovni. Frančesko Velikej Džim s figurou jako Rambo, jenom ve slipech, to zní jako pohádka. RIP and

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání