Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarád zavražděné Zdenky (†41): Partner ji před vraždou zmlátil, ale odpustila mu kvůli dětem

Autor: shp, idh - 
18. února 2020
05:30

Byl to násilník, bil ji, ale ona mu vždy odpustila, protože ho milovala a on byl hodný k jejím dcerám. Nakonec to Zdenku (†41), kterou na italské Sardinii patrně pobodal její přítel Francesco (45) při hádce, stálo život. Vážným zraněním podlehla. Blízký kamarád promluvil o tom, jaké hrůzy prožívala Češka před svou tragickou smrtí.

Se Zdeňčiným vrahem jsem se nedávno potkal, představila mi ho. Choval se k ní neuvěřitelně pozorně, i k jejím dcerám, působil mile, ale už od pohledu to byl strašně nepříjemný člověk. Měl jsem z něj divný pocit. Hned jsem věděl, že je agresivní,“ řekl webu Extra.cz kamarád zavražděné.

Dceru dát do ústavu nechtěla

Zdenka podle něj byla velmi fajn holka a hodný člověk. Moc hezky se starala o své dvě dcery. „Jedna je postižená a ona ji nikdy nechtěla dát do ústavu. Je nepohyblivá a Zdenka ji pořád nosila v náruči. Je to strašné, že holky přišly o mámu. Mám hlavně strach o tu handicapovanou, co s ní teď bude,“ vyslovil své obavy.

Blízká kamarádka oběti ale na sociální síti uvedla, že se pokusila zařídit pro Zdenčiny dcerky pomoc, jedna z nich je totiž od narození handicapovaná. „Už jsem domluvila nějakou pomoc pro holky, počkám, jak to teď dopadne. Centrum pomoci už o tom ví,“ dodala. 

Že Francesco své partnerce ublíží, byla podle jejího kamaráda prý jen otázka času. „Měla z toho obavy. Od soudu měl zákaz přiblížení, protože ji tři týdny před vraždou zmlátil, ale bohužel jí pak zblbnul hlavu, tak to zrušila. Byla do něj pořád zamilovaná. Věděla, že je agresivní,“ pokračoval blízký Zdenky s tím, že byl Francesco chorobně žárlivý.

Násilnosti přehlížela kvůli dětem

K jejím dětem se však prý choval moc hezky, zvláště k té handicapované. I proto jeho násilnosti Zdenka přehlížela. „Byl to vztah jak ze špatné telenovely,“ uzavřel své smutné vyprávění. Francesco Zdenku pobodal v sobotu po hádce před zraky jejích dcer. Vážným zraněním podlehla. Násilník byl zatčen po honičce druhý den. Děti vyvázly nezraněny. Podle ČTK jim je sedm a devět let, server Corriere della Sera psal o 11letých dvojčatech.

Ne násilí! hřímá Itálie

Na Zdenku K. vzpomínají v tom nejlepším i její sousedé z italského Sorsa. „Byla jimi milována zejména pro svou společenskou povahu, vždy byla připravena prohodit pár slov nebo vtip. Byla to starostlivá žena, jejíž úsměv dodával sílu dcerám, které v současné době navštěvují základní školu,“ popsal ji Pietro Serra ze serveru Sassari Oggi.

Stop násilí na ženách! zní teď nejen Sorsem. „Rozhodli jsme se ve středu 19. února vyhlásit smutek a v 18:30 hodin v kostele San Pantaleo uspořádat mši za zavražděnou, jíž bude následovat pochod s pochodněmi jako vyjádření odmítnutí jakýchkoli forem násilí na ženách,“ prohlásil včera také starosta Sorsa Fabrizio Demelas (43).

Zdenekseposral ( 18. února 2020 08:06 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání