Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda Zdenky (†41) na Sardinii: Před smrtí chránila dceru vlastním tělem! Mrazivá slova žalobce

Autor: rc - 
26. února 2020
05:01

Malé městečko Sorso na italském ostrově Sardinie šokovala vražda Češky Zdenky K. Tu měl napadnout a pobodat její bývalý partner Francesco B. D. F. (45) před tamní kavárnou. Krvácející ji posléze naložil i s dcerkami do auta a ujel! Byl obviněn z vraždy a podle žalobce proti němu stojí vážné přitěžující okolnosti.

 

Před zraky svých malých dcer pomalu umírala Zdenka K. Tu ubodal k smrti její bývalý partner Francesco B. D. F., který měl v minulosti několikrát opletačky se zákonem.

Pětačtyřicetiletý Ital byl z vraždy obviněn a před soudem se hájil tím, že jednal v sebeobraně! Vyšetřovatelé však uvedli, že útok byl promyšlený a útočník měl navíc riskovat život Zdenčiny jedenáctileté dcerky, kterou málem bodl také! Dokonce nevylučují, že možná chtěl v afektu zabít i ji. Zdenka sama totiž dítě zaštítila svým vlastním tělem! 

Včasná pomoc ji mohla zachránit

V případu byla nařízena soudní pitva. Podle informací italského deníku La Nuova Sardegna prokázala, že Češka zemřela po zhruba čtyřiceti minutách. Čepel jí propíchla plíce. Ve zprávě prý stojí, že smrti se dalo zabránit, kdyby oběť byla po útoku převezena do nemocnice. To se však nestalo. Namísto toho ji muž měl naložit do auta a odvézt do domu svého známého, kde skonala.

Muž, kterému je pro jeho zálibu v posilování přezdíváno Velký Jim, byl zadržen až později před obchodním domem i s oběma, naštěstí nezraněnými dívkami. 

Francesco byl obviněn z vraždy, únosu dívek, odporu vůči veřejným činitelům a z nelegálního držení zbraně. Byl zatčen a převezen do vazby. Navíc bylo nařízeno zdokumentování řezných ran na jeho nohou. Obviněný muž totiž tvrdí, že mu je způsobila Zdenka, před kterou se prý jen bránil.

Všechno předem naplánoval?!

Ovšem tohle vysvětlení nejspíš neobstojí. Podle vyšetřování se měl u Zdenky doma objevit už v sobotu ráno. Choval se prý zuřivě, a proto na něj vyděšená žena přivolala policii, což ho podle žalobce mělo rozzuřit ještě víc.

O několik hodin později se prý vrátil a tehdy na ni měl zaútočit nožem. Právě to pokládá žalobce za důkaz, že svůj čin naplánoval jako pomstu, a že tedy nešlo o čin v afektu! Ohrozil při něm navíc i její děti!

Tvrdí, že jednal v afektu!

Jak uvedl zmíněný deník, Zdenka totiž svou jedenáctiletou dcerku zaštítila vlastním tělem! Vyšetřovatelé nevylučují, že se obviněný snažil malou holčičku ostrou čepelí zasáhnout také. „Nechtěl jsem zabít Zdenku, ty dvě dívky byly pro mě jako dcery,“ hájí se Francesco, o kterém je známo, že měl již dříve značné oplétačky se zákonem. 

Žalobce navíc připomněl, že se muž vůči Zdence v minulosti choval násilně, což vedlo k tomu, že zažádala o zákaz styku. Den před svou smrtí mu však měla odpustit s tím, že se jeho chování výrazně změnilo k lepšímu. Bohužel se nemohla mýlit více. O tom, jakou cenu zaplatí ten, kdo je údajně odpovědný za její smutný konec, musí teprve rozhodnout příslušný soud.

diskutujici ( 26. února 2020 09:03 )

V posteli hotovy uragan? Po steroidech spis letni vanek.
Ale mela se s kym chlubit na FB.

villon ( 26. února 2020 08:00 )

Škoda že Francesco je takoví násilník, protože jinak je to vysněný chlap pro každou bábovku - netrávý čas u piva ale ve fitku, dbá o zevnějšek a určitě musí být obrovsky obohacující si s nim povidat. No a v postely to musí bejt hotový uragán.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání