Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Němec (66) v Sokolově ubodal svou přítelkyni (†35): Soud ho poslal na 15 let do vězení

Němec (66) v Sokolově ubodal svou přítelkyni (†35): Soud ho poslal na 15 let do vězení. (Ilustrační foto)
Němec (66) v Sokolově ubodal svou přítelkyni (†35): Soud ho poslal na 15 let do vězení. (Ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
22. března 2017
11:22

Za vraždu své o 30 let mladší partnerky půjde šestašedesátiletý muž z Německa na 15 let do vězení. Trest mu ve středu potvrdil pražský vrchní soud, který zamítl jeho odvolání. Podle pravomocného rozsudku muž také musí zaplatit rodičům zavražděné milion korun a další dva miliony jejím dětem.

Vražda se stala loni v únoru v bytě na sídlišti Vítězná v Sokolově. Němec podle obžaloby po hádce pětkrát bodl svou přítelkyni, se kterou měl spory delší dobu. Žena zemřela na místě, podle posudků by ji nezachránila ani okamžitá lékařská pomoc. Po vraždě vyzvedl muž děti ze školy a školky a odjel do Německa, kde nahlásil policii smrt své družky.

„Tento případ trochu vybočuje tím, že má soud k dispozici velké množství důkazů,“ řekl při odůvodnění rozhodnutí předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička. Podle soudu v bytě v době vraždy nikdo jiný než partner ženy nebyl, za nehty ženy našli kriminalisté DNA obžalovaného, ten měl navíc na teplácích krev zemřelé.

Podle odsouzeného muže byl vztah s partnerkou harmonický do té doby, než se jim narodila druhá dcera. Pak se prý žena změnila, chovala se jinak a říkala mu, že dcera není jeho. Podle svědků z okolí rodiny si žena ale stěžovala na to, že se její přítel chová autoritativně a žárlí. Prý se chystala muže opustit.

Němec tvrdí, že ženu nezabil. Soudu řekl, že v den vraždy si připravoval jídlo, a jeho přítelkyně si mezitím začala balit věci. Sedl si do křesla a pak si prý nic nepamatuje. Později prý v pokoji objevil už mrtvou ženu, kterou políbil a položil na ni skleněnou květinu. Poté odjel vše nahlásit do Německa.

Podle mužova obhájce nelze s jistotou zjistit, že se vraždy dopustil obžalovaný. „Přestože si určitou část dne nepamatuje, je vnitřně přesvědčený, že ji nezabil,“ řekl soudu právník.

Podobný případ nyní řeší i na Slovensku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání