Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zabil bezdomovce a ukradl mu 5 tisíc, tvrdí obžaloba. Mladíkovi hrozí výjimečný trest

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
9. února 2017
15:25

Výjimečný trest hrozí muži, který podle obžaloby loni v květnu zavraždil v Jindřichově Hradci bezdomovce. Případ začal ve čtvrtek projednávat krajský soud v Českých Budějovicích. Obžalovaný navíc podle státního zástupce okradl umírajícího muže přibližně o 5000 korun. Policie čtyřiadvacetiletého muže zadržela až několik měsíců po činu.

Vražda se stala v objektu bývalého nákladového nádraží loni mezi 12. a 13. květnem. Policisté tělo osmapadesátiletého bezdomovce objevili o dva týdny později. Obžalovaný ve čtvrtek u soudu přiznal, že bezdomovce napadl. Ovšem jeho výpověď se v některých bodech lišila od té, kterou uvedl na policii. „Například v tom, v jaké poloze poškozený ležel,“ řekl státní zástupce Petr Dušek.

Obžalovaný ve čtvrtek před soudem tvrdil, že bezdomovec ležel na levém boku. Ale právě údery do levého spánku způsobily jeho smrt. „Je vyloučené, aby poškozený ležel na levé straně,“ uvedl znalec v oboru soudního lékařství Zdeněk Šenkýř.

Dušek řekl, že obžalovanému hrozí vězení v délce 15 a více let. „Skutek splňuje i atributy pro udělení výjimečného trestu,“ dodal. Obžalovaný byl už v minulosti trestán za jinou násilnou činnost. Policie jej zadržela loni v září a od té doby je ve vazbě.

steelheart ( 9. února 2017 15:56 )

 SMRT za SMRT!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání