Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Megaparty na promenádě u pláže pobouřila Francouze. Starosta: Příště roušky povinně

Autor: Darina Jíchová - 
13. července 2020
18:25

Slavnou Anglickou promenádu u pláže jihofrancouzského města Nice o víkendu zaplnily tisíce lidí. Účastnili se koncertu prominentního producenta techna The Avenery. Nikdo z přítomných nedbal na sociální odstupy, natož pak na nošení roušek, to mezi Francouzi vyvolalo pobouření. Starosta města Christian Estrosi na svém twitteru slíbil, že na příštích akcích se bude více dbát na dodržování bezpečnostních a hygienických opatření, rouška bude povinná, informoval list Daily Mail.

Francouze, kteří sobotní koncert sledovali skrze sociální sítě, pobouřilo, že přítomní nerespektovali restrikce. Mnozí se totiž bojí, že by zemi mohla zasáhnout druhá vlna koronaviru způsobujícího nemoc covid-19. „Litujeme toho, že nastavená pravidla nebyla efektivně respektována,“ sdílel na twitteru starosta Nice Estrosi.

Takhle se lidé bavili na koncertu v Nice:

Estrosi dodal, že se obrátí na Paříž a požádá o přezkoumání restrikcí pro regiony tak, aby pro Nice platilo povinné nošení roušky pro podobné akce. Zároveň dodal, že se akce účastnilo pod pět tisíc lidí, čímž bylo dodrženo alespoň nějaké bezpečnostní opatření. Věhlasná promenáda pojme až 36 tisíc lidí.

Pravidla je nutné respektovat

Podle fotek se lidi tísnili u reproduktorů, následně dav řídl. Městský úřad uvedl, že vydal výzvu na dodržování sociálního distancování. Mluvčí francouzské vlády Gabriel Attal dodal, že kontroverzní party jen podtrhla nutnost toho, aby lidé stále dbali na restrikce, i když je míra nákazy momentálně nízká.

„Během karantény jsme si prošli náročnou a těžkou dobou, je pochopitelné, že lidé chtějí být venku, ale neměli by zapomínat na přijatá pravidla,“ řekl Attal pro stanici BFM-TV.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa